Chat Gral Medical
Newsletter Gral Medical
X
Gral Medical
Inscrie-te si descopera avantajele
de a fi membru Gral Medical!
 
Nume
Prenume
Adresa de email

Specializare medicala selectata

Denumire serviciu
Medic
Pret(lei)

-

Denumire serviciu
Pret(lei)

Suport online

Doresti sa intri in legatura cu
un operator Gral Medical?

DA
NU

Rezultate online

Istoric medical Card Favor Date personale


*GRAL(*4725) / 021-323.00.00

Diagnostic medical

Cardul de sanatate Favor

Orar medici, tarife si programari

Afiseaza slider

Cele mai frecvente dureri

Durerea corespunde unei senzatii neplacute care se manifesta sub diferite forme (arsura, intepatura, crampa, apasare) ale carei intensitate si durata sunt variabile.

Publicat de OPREA Olga / 06.03.2017 / Clinica Gral Baneasa
0
0
Durerea este provocata de cele mai multe ori, de excitarea terminatiilor nervoase sensibile la stimuli durerosi, prezente in piele si in mai mica masura la nivelul mucoaselor, tendoanelor, vaselor sau organelor.

Cele mai frecvente tipuri de dureri

Durerea toracica sau toracalgia este unul dintre cele mai frecvente motive de prezentare la medic. Sursa ei poate fi data de orice organ sau tesut din regiunea toracica, precum: cordul, plamanii, esofagul, coastele, musculatura sau filetele nervoase. Durerea toracica mai poate fi data de: afectuni ale glandei mamare, fracturi costale, zona Zoester (durere pe traiectul unui nerv intercostal si este urmata de o eruptie cutanata veziculara).

Durerea cardiaca
este o durere constrictiva retrosternala sau precordiala care apare la efort, iradiaza in umarul stang, nu se modifca cu pozitia sau respiratia si cedeaza la repaus si Nitroglicerina. Diagnosticul este confirmat prin intermediul unor analize de laborator si a unei electrocardiograme de repaus.

Durerea de cauza esofagiana
este perceputa ca o arsura retrosternala (pirozis) si apare in boala de reflux gastro-esofagian, spasmul esofagian sau stenoza esofagiana. Apare de obicei dupa ingestia de alimente si este calmata de mediccamente antiacide.

Durerea din afectiunile pleuro-pulmonare este perceputa ca un junghi toracic ce se accentueaza la miscarile respiratorii si tuse. Aparitia de febra, frison si tuse productiva se asociaza cu pneumonia. Dispnee extrema cu polipnee (respiratie rapida si superficiala) ridica suspiciunea unui pneumotorax. La aceste afectiuni diagnosticul este confirmat printr-o radiografie toraco-pulmonara fata si profil.

Durerea din anevrismul disecant de aorta este o durere acuta, localizata toracic anterior, de intensitate maxima de la inceput, resimtita ca o lovitura de pumnal.

Nevralgia intercostala este durerea care apare pe traiectul unui nerv, se accentueaza la miscarea toracelui si la respiratie si poate fi perceputa ca o durere localizata, fata de durerea provocata de organele de la nivel toracic care este o durere difuza, intinsa.

Durerea din osteocondrita (inflamatia cartilajelor condro-costale) este localizata si se accentueaza la compresia zonei dureroase.

Durerea pericardica este o durere retrosternala exacerbata in inspir profund, nu este influentata de efort si se poate ameliora la aplecarea trunchului inainte (forma lichidiana).

Dr.Oprea Olga, Medic Primar Medicina Interna, Clinica Gral Baneasa ne spune “In general durerea are functie de semnal de alarma, informand organismul asupra prezentei unei tulburari susceptibile sa ii dauneze."

Pentru detalii suplimentare si programari puteti suna la Call Center: 021-323.00.00
 


« Inapoi

Vizualizari: 877
Comentarii: 0

Formular de contact
Comentarii

Fii primul care comenteaza!
ADAUGA UN COMENTARIU


Copiati codul din imaginea de mai jos:


  Pachet analize pentru sanatatea tiroidei

Pacientii din Bacau pot beneficia de un pachet de analize medicale cu reducere 50%. Orice modificare a functiei tiroidei atrage dupa sine dezechilibre in productia hormonala ducand la hipotiroidie (scadere) sau hipertiroidie (crestere) si va afecta intreg organismul, prin aparitia unor multitudini de simptome.

Mai multe detalii legate de campanie gasiti >> aici

Parerea ta conteaza
Serviciile Gral Medical pot fi imbunatatite cu ajutorul dumneavoastra.
 
Chestionar spitalizare
de zi / lunga durata >>aici
Chestionar ambulatoriu
>>aici