Chat Gral Medical
Newsletter Gral Medical
X
Gral Medical
Inscrie-te si descopera avantajele
de a fi membru Gral Medical!
 
Nume
Prenume
Adresa de email

Specializare medicala selectata

Denumire serviciu
Medic
Pret(lei)

-

Denumire serviciu
Pret(lei)

Suport online

Doresti sa intri in legatura cu
un operator Gral Medical?

DA
NU

Rezultate online

Istoric medical Card Favor Date personale


*GRAL(*4725) / 021-323.00.00

Diagnostic medical

Cardul de sanatate Favor

Orar medici, tarife si programari

Afiseaza slider

Dr. Vladislav Brasoveanu si Dr. Dragos Romanescu au efectuat in cadrul Spitalului OncoFort interventii chirurgicale complexe in trim 2

In al doilea trimestru al anului 2015, in cadrul Spitalului OncoFort, s-au efectuat peste 80 de interventii chirurgicale cu un grad ridicat de complexitate. Va prezentam un rezumat al operatiilor efectuate in trim 2 din 2015.

Publicat de / 03.09.2015 / OncoFort Chirurgie
0
1
In al doilea trimestru al anului 2015, in cadrul Spitalului OncoFort, s-au efectuat peste 80 de interventii chirurgicale cu un grad ridicat de complexitate, echipa medicala fiind una de exceptie: Prof. Dr. Irinel Popescu, Dr. Vlad Brasoveanu, Dr. Dragos Romanescu, Dr. Gabriel Gogescu, Dr. Codrut Stanescu, Dr. Claudiu Anghel, Dr. Vladimir Rosca, Dr. Bogdan Popescu, Dr. Cristian Nitescu, Prof. Dr. Cristian Popescu, Dr. Burnei Cristian. Interventiile chirurgicale au fost efectuate in cazul unor diagnostice ce implica o colaborarea multidisciplinara: cancer ovarian, cancer de rect, cancer de pancreas, cancer mamar, metastaze hepatice, cancer laringian, cancer de col uterin, cancer pleural, cancer de colon, cancer gastric, tumori atipice pe ficat, cancer de parti moi, cancer de prostata si cancer de piele. Va prezentam intr-un raport medical succint cele mai importante interventii chirurgicale.
 

Prof. Dr. Irinel Popescu / CANCER DE PANCREAS/ ablatia formatiunii chistice in bloc cu pancreatectomie

Pacienta in varsta de 47 ani fara antecedente patologice semnificative acuza tulburari dispeptice motiv pentru care efectueaza in decembrie 2014 examen ecografic care evidentiaza formatiune chistica localizata la nivelul corpului pancreatic de aproximativ 5,7 cm diametru. In urma cu 2 saptamani pacienta repeta ecografia care nu evidentiaza modificari semnificative fata de examenul din decembrie. Pacienta se interneaza in clinica noastra unde efectueaza examen CT care descrie formatiunea chistica localizata corporeo-caudal pancreatic pana in contact cu splina de 8/6 cm diametre maxime, conform rezultatului CT aflat in posesia pacientei. Bioumoral in limite normale. Pleuro-pulmonar fara modificari patologice. Se decide interventia chirurgicala, intraoperator TUMORA CHISTICA PANCREATICA CORPOREO-CAUDALA (EX EXTEMP. CHISTADEMOM MUCINOS), pentru care se practica conform ABLATIA FORMATIUNII CHISTICE IN BLOC CU PANCREATECTOMIE COROPREO-CAUDALA CU PREZERVAREA SPLINEI.
Postoperator evolutie favorabila, plaga supla, afebrila, cu reluarea tranzitului intestinal pentru materii fecale si gaze, toleranta digestiva buna. In ziua 4 postoperator pacienta efectueaza ecografie abdominala care nu evidentiaza colectii sistematizate la nivel abdominal, si nici alte modificari cu aspect patologic.
 

Dr. Vlad Brasoveanu/ METASTAZE HEPATICE MULTIPLE / hepatectomie stanga reglata, hepatectomie atipica de segment IV, colecistectomie tactica

Pacienta in varsta de 50 ani, operata in antecedente pentru neoplasm de col uterin stadiul IIB, preradio-chimiotratat, care in cursul urmaririi oncologice este diagnosticata imagistic cu multiple formatiuni tumorale confluente, situate la nivelul lobului stang hepatic si cu 3 leziuni in segmentul VI, sugestive pentru determinari secundare. Bioumoral in limite normale. Examenul RX pulmonar nu deceleaza modificari pleuropulmonare active. Se decide interventia chirurgicala, intraoperator METASTAZE HEPATICE MULTIPLE LOB STANG. METASTAZE (nr 3) SEGMENT VI DUPA NEOPLASM DE COL UTERIN OPERAT, RT, PCT pentru care s-a practicat HEPATECTOMIE STANGA REGLATA. HEPATECTOMIE ATIPICA DE SEGMENT VI. COLECISTECTOMIE TACTICA.
Postoperator evolutie favorabila, plaga supla, afebrila, cu reluarea tranzitului intestinal pentru materii fecale si gaze, toleranta digestiva buna.Examenul ecografic efectuat in ziua 3 postoperator nu evidentiaza colectii sistematizate la nivel abdominal, la nivel pleural drept pleurezie mica-medie care se remite cu tratament conservator.
 

Dr. Rosca Vladimir /CANCER DE RECT/ Amputatie de bont rectal in bloc cu fascia recto-prostatica si a veziculei seminale stangi

Pacient in varsta de 74 ani, diagnosticat in 2008 cu ADKprostatic, pentru care a efectuat brahiterapie, operat in 2014 pentru neoplasm de rect mediu, radio-chimiotratat, pentru care s-a practicat rezectie recto-sigmoidiana tip Dixon, cu o noua reinterventie penru recidiva ulcerata de rect inferior, cu invazia fasciei recto-prostatice, pentru care s-a practicat in martie 2015 colostoma terminala stanga, cu retentie urinara acuta, cu TURP in urma cu 2 saptamani, se interneaza in vederea efectuarii interventiei chirurgicale. Rectoscopia descrie desfiintarea peretelui anterior rectal prin tumora ulcerata, cu fistule perirectale. Se intervine chirugical, cu diagnosticul intraoperator de RECIDIVA PELVINA INVAZIVA IN RECTUL INFERIOR, FASCIA RECTO-PROSTATICA SI VEZICULA SEMINALA STANGA DUPA NEOPLASM DE RECT MEDIU OPERAT (rezectie rectosigmoidiana tip Dixon - 2014) RT, PCT. COLOSTOMA TERMINALA STANGA 2015.TUR-P PENTRU ADK PROSTATIC RADIOTRATAT, pentru care se practica AMPUTATIE DE BONT RECTAL IN BLOC CU FASCIA RECTO-PROSTATICA SIA VEZICULEI SEMINALE STANGI.MESAJ HEMOSTATIC.
Evolutia postoperatorie este favorabila, cu reluarea tranzitului intestinal si a tolerantei digestive, demesare la 48 ore, cu plaga abdominal si perineala in curs de vindecare, dar cu aparitia in ziua a 5-a zi postoperator a evisceratiei blocate, in urma unui efort de tuse. Se reintervine chirurgical si se practica SUTURA SECUNDARA, LAVAJ. DRENAJ, cu evolutie postoperatorie favorabila, cu toleranta digestiva buna.
 

Dr. Dragos Romanescu / CANCER OVARIAN/ histerectomie totala cu anexectomie bilaterala. omentectomie totala, peritonectomie pelvina, electrofulguratia nodulilor de carcinomatoza

Pacienta in varsta de 71 ani, cu tare cardiace asociate (HTA, insuficienta cardiaca, boala cardiaca ischemica), se investigheaza pentru cresterea in dimensiuni a abdomenului si este diagnosticata imagistic cu formatiune tumorala ovariana dreapta si noduli de carcinomatoza peritoneala si ascita libera in cantitate moderata, inalt sugestive pentru neoplasm ovarian. Consultul oncologic recomanda intervetie chirurgicala pentru citoreductie. Se intervine chirurgical, cu diagnosticul intraoperator de NEOPLASM OVARIAN STADIUL IIIC. ASCITA, pentru care se practica HISTERECTECTOMIE TOTALA CU ANEXECTOMIE BILATERALA. OMENTECTOMIE TOTALA. PERITONECTOMIE PELVINA. ELECTROFULGURATIA NODULILOR DE CARCINOMATOZA. CHIMIOHIPERTERMIE INTRAOPERATORIE INTRAPERITONEALA CU CISPLATIN.
Evolutia postoperatorie este favorabila, cu reluarea tranzitului intestinal si a tolerantei digestive.

Detalii si programari pot fi obtinute direct la 021-323.00.00 sau la numarul scurt din retelele mobile *GRAL (*4725).
 


« Inapoi

Vizualizari: 5658
Comentarii: 0

Formular de contact
Comentarii

Fii primul care comenteaza!
ADAUGA UN COMENTARIU


Copiati codul din imaginea de mai jos:


  Pachet analize pentru sanatatea tiroidei

Pacientii din Bacau pot beneficia de un pachet de analize medicale cu reducere 50%. Orice modificare a functiei tiroidei atrage dupa sine dezechilibre in productia hormonala ducand la hipotiroidie (scadere) sau hipertiroidie (crestere) si va afecta intreg organismul, prin aparitia unor multitudini de simptome.

Mai multe detalii legate de campanie gasiti >> aici

Parerea ta conteaza
Serviciile Gral Medical pot fi imbunatatite cu ajutorul dumneavoastra.
 
Chestionar spitalizare
de zi / lunga durata >>aici
Chestionar ambulatoriu
>>aici