Chat Gral Medical
Newsletter Gral Medical
X
Gral Medical
Inscrie-te si descopera avantajele
de a fi membru Gral Medical!
 
Nume
Prenume
Adresa de email

Specializare medicala selectata

Denumire serviciu
Medic
Pret(lei)

-

Denumire serviciu
Pret(lei)

Suport online

Doresti sa intri in legatura cu
un operator Gral Medical?

DA
NU

Rezultate online

Istoric medical Card Favor Date personale


*GRAL(*4725) / 021-323.00.00


      

Diagnostic medical

Cardul de sanatate Favor

Orar medici, tarife si programari

Afiseaza slider

Importanta EKG-ului 

EKG-ul este util in identificarea cauzei durerilor in piept, a simptomelor bolilor de inima (scurtarea respiratiei, ameteli, stare de lesin, batai neregulate si rapide (palpitatii). 

Publicat de OPREA Olga / 08.05.2017 / Clinica Gral Baneasa
0
0
EKG-ul este un test simplu ce investigheaza activitatea electrica a inimii. Aceasta poate fi detectata la nivelul pielii cu ajutorul unor electrozi. In timpul electrocardiogramei, electrozii sunt atasati de piele la nivelul toracelui, mainilor si picioarelor si de asemenea conectati la un aparat care transforma impulsul electric intr-o reprezentare grafica pe care o inregistreaza pe hartie.

Astfel, cu ajutorul electrocardiogramei se poate monitoriza inima, caci ea ne arata cat de repede bate aceasta, daca ritmul batailor este constant sau neregulat, puterea si frecventa semnalelor electrice. EKG-ul este util in identificarea cauzei durerilor in piept, a simptomelor bolilor de inima (scurtarea respiratiei, ameteli, stare de lesin, batai neregulate si rapide (palpitatii)).

Patologia cardiologica este variata si poate imbraca numeroase forme, care uneroi pot trece neobservate, datorita simptomatologiei reduse pe care o resimte pacientul.  Dupa examenul clinic pe care il efectueaza medicul internist sau medicul cardiolog, care cuprinde: inspectia regiunii precordiale, palparea acestei regiuni, percutia si ascultatia cordului, EKG-ul este urmatorul pas in depistarea precoce a unor afectiuni care pot fi silentioase din punct de vedere al simptomatologiei.

Avantajele elctrocardiogramei sunt:
- este un test simplu si nedureros
- este neinvaziv
- poate fi efectuat la interval scurt de timp (chiar si in fiecare zi)
- este rapid
- este accesibil ca si costuri
- poate fi efectuat la orice pacient, inclusiv la gravide
- ofera rezultate imediate pentru a putea fi interpretate de medicul specialist

La pacientii care prezinta simptome usoare sau cei care nu prezinta simptome este indicat sa efectueze o electrocardiograma de screening o data pe an, insotita de masurarea tensiunii arteriale si a pulsului. La pacientii cunoscuti cu afectiuni cardiace si care prezinta simptome, se recomanda efectuarea electrocardiogramei la intervale de timp mai scurte (3 luni) pentru monitorizarea evolutiei bolii. Luand in considerare cele de mai sus, constatam importanta screeningului afectiunilor cardiace prin intermediul electrocardiogarmei.

Dr. Olga Oprea, Medic Primar Medicina Interna, Clinica Gral Baneasa, ne spune “EKG-ul ne ajuta sa depistam rapid si precoce afectiuni cardiace, acesta fiind accesibil si util tuturor categoriilor de pacienti, fie ei barbati sau femei, tineri sau varstnici, cu simptomatologie zgomotoasa sau silentioasa.”

Pentru detalii suplimentare si programari puteti suna la Call Center: 021-323.00.00.
 


« Inapoi

Vizualizari: 1532
Comentarii: 0

Formular de contact
Comentarii

Fii primul care comenteaza!
ADAUGA UN COMENTARIU


Copiati codul din imaginea de mai jos:


  Campanie Avantaj Dublu

In cadrul campaniei “Avantaj Dublu” se ofera reducere de 50% atat la pachetul de screening pentru afectiunile tiroidiene cat si pentru cancerul la san. Campania se desfasoara pana la sfarsitul anului 2018 in 8 orase din tara (Bucuresti, Ploiesti, Focsani, Bacau, Sibiu, Pitesti, Valcea, Craiova).

Pentru a evita zeci de suferinte intra in campanie si alege unul sau ambele pachete de screening. Mai multe detalii legate de campanie gasiti >> aici

Parerea ta conteaza
Serviciile Gral Medical pot fi imbunatatite cu ajutorul dumneavoastra.
 
Chestionar spitalizare
de zi / lunga durata >>aici
Chestionar ambulatoriu
>>aici