Chat Gral Medical
Newsletter Gral Medical
X
Gral Medical
Inscrie-te si descopera avantajele
de a fi membru Gral Medical!
 
Nume
Prenume
Adresa de email

Specializare medicala selectata

Denumire serviciu
Medic
Pret(lei)

-

Denumire serviciu
Pret(lei)

Suport online

Doresti sa intri in legatura cu
un operator Gral Medical?

DA
NU

Rezultate online

Istoric medical Card Favor Date personale


*GRAL(*4725) / 021-323.00.00


      

Diagnostic medical

Cardul de sanatate Favor

Orar medici, tarife si programari

Afiseaza slider

Pneumonia

Pneumonia reprezinta inflamatia plamanilor generata de infectii virotice sau bacteriene, cele mai frecvente cauze fiind cele infectioase.

Publicat de STOICESCU Ioan Paul / 04.11.2016 / Clinica de Diagnostic Gral
0
0

Ce este pneumonia?

Pneumonia este o inflamatie a plamanilor la nivelul alveolelor care sunt mici formatiuni buloase. Inflamatia este generata cel mai frecvent de infectii virotice sau bacteriene dar poate fi cauzata si de inhalarea unor substante iritante, de boli autoimune sau alte cauze. 
 

Cum recunoastem ca o persoana are pneumonie?

Manifestarile pneumoniei pot diferi in functie de cauza . Cele mai frecvente cauze sunt cele infectioase si ele au manifestari asemanatoare.
Tusea cu expectoratie si febra sunt simptomele care de obicei nu lipsesc in acest caz. Adesea simptomele mentionate se insotesc de durere (junghi) accentuata de tuse sau frisoane. La multe persoane apare alterarea starii generale cu dispnee (respiratie dificila). Simptomele pneumoniei provocata de bacterii sunt asemanatoare cu cele ale pneumoniilor virotice.

Examenul clinic
: la ascultatie se pot percepe raluri crepitante si matitate in regiuni corespunzatoare durerilor toracice. Radiografia toracica sau mai precis tomografia computerizata toracica confirma diagnosticul.
De multe ori pneumoniile raman fara evidentierea bacteriei implicate sau a virusului cauzal. Pneumonie interstitiala sunt pneumonii date de asa zisele bacterii atipice (mycoplasma sau chlamidia). Diagnosticul se pune mult mai frecvent decat frecventa acestei afectiuni. Evolutia lor este de obicei mai usoara. 
 

Tratamentul pneumoniei

Tratamentul pneumoniilor bacteriene se refera la folosirea medicatiei simptomatice – antipiretice si antialgice, hidratare si antibiotic in functie de germenele implicat.

Pneumoniile care apar la pacienti neinternati (pneumonii comunitare) se trateaza cu antibiotice folosite in mod obisnuit intrucat germenii implicate sunt sensibili (streptococcus pneumonia sau haemophilus infuenzae). Pneumoniile care apar la bolnavii internati sunt cu microbi de obicei rezistenti si tratamentul trebuie sa tina cont de sensibilitatea acestora (pneumonii nosocomiale). Acestea sunt mult mai grave.
Pneumoniile atipice (interstitiale) se trateaza cu antibiotice de tipul macrolidelor sau tetraciclinelor.
Pneumoniile virotice, atunci cand apar, sunt greu de tratat si cu evolutie nefavorabila frecventa. Antibioticele nu au efect in acest caz .

Prof. Dr. Ioan Paul Stoicescu, Profesor Doctor Pneumolog din cadrul Clinicii de Diagnostic Gral ne spune "Pneumoniile sunt in general afectiuni severe, care sunt asociate de multe ori cu deficient imune si necesita supraveghere medicala atenta pentru prevenirea complicatiilor."
Medicul stabileste daca tratamentul se poate face la domiciliu sau necesita internarea.

Pentru detalii suplimentare si programari puteti suna la Call Center: 021-323.00.00


« Inapoi

Vizualizari: 2215
Comentarii: 0

Formular de contact
Comentarii

Fii primul care comenteaza!
ADAUGA UN COMENTARIU


Copiati codul din imaginea de mai jos:


  Profilul lipidic! Spune DA sanatatii!

Profilul lipidic este unul dintre cele mai importante controale anuale de rutina. De multe ori se constata valori anormale pentru persoane care sunt supuse stresului, dereglarilor hormonale sau din cauza altor afectiuni. Profilul lipidic impreuna cu o baterie de analize extinsa va vor ajuta sa preintampinati instalarea timpurie a bolilor cardiovasculare.

Spune DA sanatatii, noi te ajutam! >>detalii si programari

Parerea ta conteaza
Serviciile Gral Medical pot fi imbunatatite cu ajutorul dumneavoastra.
 
Chestionar spitalizare
de zi / lunga durata >>aici
Chestionar ambulatoriu
>>aici