Chat Gral Medical
Newsletter Gral Medical
X
Gral Medical
Inscrie-te si descopera avantajele
de a fi membru Gral Medical!
 
Nume
Prenume
Adresa de email

Specializare medicala selectata

Denumire serviciu
Medic
Pret(lei)

-

Denumire serviciu
Pret(lei)

Suport online

Doresti sa intri in legatura cu
un operator Gral Medical?

DA
NU

Rezultate online

Istoric medical Card Favor Date personale


*GRAL(*4725) / 021-323.00.00


      

Diagnostic medical

Cardul de sanatate Favor

Orar medici, tarife si programari

Afiseaza slider

Tratament cancer gastric in sectia de Chimioterapie (Prezentare caz)

Cancerul la stomac este printre primele cauze de deces prin cancer la nivel mondial, incidenta fiind mai crescuta la barbati.

Publicat de BIZU Ionela / 06.09.2017 / OncoFort Chimioterapie
0
0
Nu exista o cauza exacta pentru aparitia cancerului gastric, astfel, specialistii OncoFort recomanda pentru preventia acestuia:  consult de specialitate (gastroenterologic) si un stil de viata sanatos (excercitii fizice regulate si alimentatie sanatoasa).

In stadiile initiale, cancerul gastric poate fi complet asimptomatic sau pot exista manifestari nespecifice pe care pacientul le ignora cum ar fi durere sau disconfort in etajul abdominal superior sau greturi. In stadiile mai avansate, apar manifestari caracteristice bolii: lipsa poftei de mancare, intoleranta selectiva pentru carne, scadere in greutate, durere care apare dupa masa, senzatie de saturatie imediat dupa ingestia unui aliment, varsaturi cu alimente digerate etc.
 

Caz neoplasm gastric

Pacientul L.M in varsta de 28 ani, ce a prezentat repetate episoade de hemoragie digestiva superioara, este diagnosticat in noiembrie 2015 in urma unei endoscopii urmate de biopsie cu ADK gastric. Imagistic nu se deceleaza metastaze la distanta, ci doar invazie la nivelul ganglionilor perigastrici.

Cazul este prezentat in comisia oncologica multidisciplinara a Spitalului OncoFort (alcatuita din profesori universitari din Romania si Austria si medici specialisti in radioterapie, oncologie medicala, chirurgie oncologica), comisie in care s-a decis ca primul pas terapeutic sa fie interventia chirurgicala.

In ianuarie 2016 are loc interventia chirurgicala, efectuata la Spitalul OncoFort. Interventia a constat in gastrectomie totala si limfodisdectie D2.

Diagnosticul anatomopatologic este de adenocarcinom gastric G3, ulcerat, pT3pN3b, V1, R0, cu 18 ganglioni limfatici invadati dintr-un total de 39 rezecati. Cazul este reanalizat de comisia oncologica multidisciplinara si se decide initializarea radiochimioterapiei conform regimului McDonald. In martie 2016 pacientul primeste radioterapie prin tehnica IMRT si chimioterapie de concomitenta. Dupa incheierea radiochimioterapiei, pacientul a efectuat chimioterapie adjuvanta tip FOLFOX pana in noiembrie 2016

In prezent pacientul se afla in curs de monitorizare oncologica, fara semne de recidiva locala sau la distanta a bolii, are stare generala buna si este complet reintegrat socio-profesional.

In cadrul Spitalului OncoFort se pot efectua GRATUIT consultatii de specialitate in oncologie medicala (chimioterapie) si radioterapie. Detalii si programari pot fi obtinute direct la 021-323.00.00 sau la numarul scurt din retelele mobile *GRAL (*4725).


« Inapoi

Vizualizari: 812
Comentarii: 0

Formular de contact
Comentarii

Fii primul care comenteaza!
ADAUGA UN COMENTARIU


Copiati codul din imaginea de mai jos:


  Profilul lipidic! Spune DA sanatatii!

Profilul lipidic este unul dintre cele mai importante controale anuale de rutina. De multe ori se constata valori anormale pentru persoane care sunt supuse stresului, dereglarilor hormonale sau din cauza altor afectiuni. Profilul lipidic impreuna cu o baterie de analize extinsa va vor ajuta sa preintampinati instalarea timpurie a bolilor cardiovasculare.

Spune DA sanatatii, noi te ajutam! >>detalii si programari

Parerea ta conteaza
Serviciile Gral Medical pot fi imbunatatite cu ajutorul dumneavoastra.
 
Chestionar spitalizare
de zi / lunga durata >>aici
Chestionar ambulatoriu
>>aici