Chat Gral Medical
Newsletter Gral Medical
X
Gral Medical
Inscrie-te si descopera avantajele
de a fi membru Gral Medical!
 
Nume
Prenume
Adresa de email

Specializare medicala selectata

Denumire serviciu
Medic
Pret(lei)

-

Denumire serviciu
Pret(lei)

Suport online

Doresti sa intri in legatura cu
un operator Gral Medical?

DA
NU

Rezultate online

Istoric medical Card Favor Date personale


*GRAL(*4725) / 021-323.00.00

Diagnostic medical

Cardul de sanatate Favor

Orar medici, tarife si programari

Afiseaza slider

Tratament cancer pulmonar in sectia de Chimioterapie (Prezentare caz) 

Supravietuire remarcabila intr-un caz de adenocarcinom pulmonar metastatic in scurt timp de la momentul diagnosticului datorita specialistilor OncoFort.
 

Publicat de TIUT Cristina / 21.05.2017 / OncoFort Chimioterapie
0
0
Cancerul pulmonar este un tip de cancer care se dezvolta in inmultirea necontrolata a unor celule de origine pulmonara, in interiorul plamanilor. Odata ce cancerul pulmonar a fost diagnosticat, specialistul OncoFort va lucra pentru a determina stadiul bolii. In functie de tipul si de stadiile cancerului pulmonar, se stabileste tratamentul corespunzator.

Caz Tumora pulmonara

Pacientul D.M. in varsta de 47 ani, diagnosticat in urma cu 5 ani (februarie 2012) cu neoplasm bronho-pulmonar stang, local avansat. Pacientul se prezinta in spitalul ONCOFORT pentru un consult de specialitate in urma caruia se recomanda efectuarea unei biopsii pulmonare. In urma biopsiei se pune diagnosticul histopatologic de adenocarcinom.
Cazul este prezentat in Comisia Oncologica Multidisciplinara, alcatuita din profesori universitari de oncologie medicala din Romania si Austria si din medici primari si specialisti de diverse specialitati (oncologie medicala, radioterapie, chirurgie generala, ORL, gastroenterologie) se considera tumora inoperabila si se recomanda initierea radiochimioterapiei.

Pacientul urmeaza tratament de concomitenta: radiochimioterapie urmat de chimioterapie cu paclitaxel si carboplatin 4 serii , boala ramanand stabile pana in septembrie 2012, cand cu ocazia tomografiei computerizate de control se constata progresia bolii prin aparitia metastazelor pleurale. Analiza moleculara a blocurilor de parafina a aratat lipsa mutatiilor genei EGFR precum si lipsa translocatiei ALK. S-a initiat tratament cu Alimta (Pemetrexed) si cisplatin – 6 serii urmat de tratament de intretinere cu Alimta, cu raspuns partial la tratament, apoi boala ramanand stabile o lunga perioada de timp, pana la sfarsitul anului 2016 (decembrie), cand cu ocazia imagisticii de control se constata progresia bolii atat la nivel local cat si prin aparitia de metastaze la distanta: cerebrale, osoase, hepatice.

S-a efectuat radioterapie externa pentru tratamentul metastazelor cerebrale, s-a initiat tratament cu inhibitori de osteoclaste pentru controlul metastazelor osoase si s-a initiat chimioterapie cu Gemcitabina si Cisplatin. Chimioterapia cu Gemcitabina si Cisplatin a fost aplicata intr-un numar dse 6 cicluri, observandu-se initial o usoara regresie a bolii in special la nivel pulmonar, apoi boala ramanand stabila. In prezent pacientul se afla in continuare sub observatia medicilor ONCOFORT si efectueaza chimioterapie cu Gemcitabina (monoterapie), tratament cu inhibitori de osteoclaste- Acid Zoledronic, boala fiind stationara iar starea clinica a pacientului fiind un abuna cu un indice de performanta ECOG=0.

In cadrul Spitalului OncoFort se pot efectua GRATUIT consultatii de specialitate in oncologie medicala (chimioterapie) si radioterapie. Detalii si programari pot fi obtinute direct la 021-323.00.00 sau la numarul scurt din retelele mobile *GRAL (*4725).
 


« Inapoi

Vizualizari: 894
Comentarii: 0

Formular de contact
Comentarii

Fii primul care comenteaza!
ADAUGA UN COMENTARIU


Copiati codul din imaginea de mai jos:


  Pachet analize pentru sanatatea tiroidei

Pacientii din Bacau pot beneficia de un pachet de analize medicale cu reducere 50%. Orice modificare a functiei tiroidei atrage dupa sine dezechilibre in productia hormonala ducand la hipotiroidie (scadere) sau hipertiroidie (crestere) si va afecta intreg organismul, prin aparitia unor multitudini de simptome.

Mai multe detalii legate de campanie gasiti >> aici

Parerea ta conteaza
Serviciile Gral Medical pot fi imbunatatite cu ajutorul dumneavoastra.
 
Chestionar spitalizare
de zi / lunga durata >>aici
Chestionar ambulatoriu
>>aici