Chat Gral Medical
Newsletter Gral Medical
X
Gral Medical
Inscrie-te si descopera avantajele
de a fi membru Gral Medical!
 
Nume
Prenume
Adresa de email

Specializare medicala selectata

Denumire serviciu
Medic
Pret(lei)

-

Denumire serviciu
Pret(lei)

Suport online

Doresti sa intri in legatura cu
un operator Gral Medical?

DA
NU

Rezultate online

Istoric medical Card Favor Date personale


*GRAL(*4725) / 021-323.00.00


      

Diagnostic medical

Cardul de sanatate Favor

Orar medici, tarife si programari

Afiseaza slider

Alimentatia corecta in perioada postului

Dieta de post trebuie sa fie echilibrata nutritional, sa contina atat proteine, cat si lipide si carbohidrati, impreuna cu surse alimentare de fier, calciu si vitamina D.

0
0

Ce trebuie sa contina dieta de post?

Dieta de post ar trebui sa fie echilibrata nutritional, sa contina atat proteine, cat si lipide si carbohidrati, impreuna cu surse alimentare de fier, calciu si vitamina D. Conteaza si cantitatea alimentelor consumate, si cum sunt combinate. De exemplu, pentru a preveni un deficit de fier ar trebui sa se consume aproximativ de doua ori mai multe alimente bogate in fier, care sa fie combinate cu alimente bogate in vitamina C pentru a creste absorbtia fierului in organism. Apoi, in zilele de dezlegare, e bine sa se consume mult peste (macrou, hering, somon), pentru un aport optim de proteine, grasimi sanatoase, vitamine (inclusiv vitamina B12) si minerale.

Nu trebuie compensata lipsa preparatelor din carne cu exces de carbohidrati - paine, dulciuri de post, fainoase, cartofi, si sa se evite fructele uscate, sucurile de fructe, daca nu se doreste luarea in greutate.
 

Vitamine recomandate in perioada postului

Postul poate accentua sau determina un deficit de vitamine si minerale. Tocmai de aceea, inainte de inceperea lui trebuie realizat un set de analize si in functie de rezultate se pot recomanda diferite suplimente, care sa previna/corecteze carentele respective. Daca va simtiti mai obositi in perioada postului sau in cazul in care nu reusiti sa aveti un aport optim alimentar, puteti folosi un complex de multivitamine si minerale pe toata perioada lui. In cazul unui aport insuficient proteic, puteti folosi pudre proteice de origine vegetala.
 
La persoanele cunoscute anterior cu deficit de vitamina B12, la cei cu boli osteo-articulare sau la cei operati de gastric sleeve/bypass, este recomandat ca pe toata perioada postului sa se foloseasca un supliment cu vitamina B12 sau sa se introduca in alimentatia de post si produsele lactate.

Daca postul este tinut in perioada lunilor de iarna (expunere limita la soare) si aportul de alimente fortifiate cu vitamina D este insuficient, sunt recomandate suplimentele cu vitamina D.

Dr. Pavel Cristina Ioana, Medic Specialist Diabet Zaharat, Nutritie si Boli Metabolice in cadrul Clinicii de Diagnostic Gral ne spune ca "trebuie avut grija la gradul restrictiei calorice, deoarece infometarea cronica si malnutritia pot avea efecte negative deloc neglijabile, de la depresii, la scaderea imunitatii, multiple hipovitaminoze si aparitia unor boli".

Pentru detalii suplimentare si programari puteti suna la Call Center: 021-323.00.00 sau *GRAL (*4725).


« Inapoi

Formular de contact
Comentarii

Fii primul care comenteaza!
ADAUGA UN COMENTARIU


Copiati codul din imaginea de mai jos:


  Testul Mammaprint GRATUIT pentru pacientele din Bucuresti

Gral Medical este partener afiliat in proiectul “Testarea genetica la cancerul de san in stadii incipiente”. Acest parteneriat vine in sprijinul pacientelor diagnosticate cu cancer de san, care vor beneficia de un VOUCHER in valoare de 17.000 lei.
Suplimentar se ofera gratuit testul BRCA 1 si BRCA 2 din sange (secventiere).

Mai multe detalii legate despre acest proiect gasiti >> aici

Parerea ta conteaza
Serviciile Gral Medical pot fi imbunatatite cu ajutorul dumneavoastra.
 
Chestionar spitalizare
de zi / lunga durata >>aici
Chestionar ambulatoriu
>>aici