Chat Gral Medical
Newsletter Gral Medical
X
Gral Medical
Inscrie-te si descopera avantajele
de a fi membru Gral Medical!
 
Nume
Prenume
Adresa de email

Specializare medicala selectata

Denumire serviciu
Medic
Pret(lei)

-

Denumire serviciu
Pret(lei)

Suport online

Doresti sa intri in legatura cu
un operator Gral Medical?

DA
NU

Rezultate online

Istoric medical Card Favor Date personale


*GRAL(*4725) / 021-323.00.00


      

Diagnostic medical

Cardul de sanatate Favor

Orar medici, tarife si programari

Afiseaza slider

CalcaneoFort


Centrul CalcaneoFort din cadrul Clinicii de Diagnostic Gral va pune la dispozitie tratamentul cu unde de soc al Pintenilor Calcaneeni

Generalitati

Exista multe elemente si structuri anatomice ale corpului nostru de care nu suntem constienti decat atunci cand organismul ne semnaleaza prezenta lor, de multe ori prin durere. Unele dintre aceastea sunt pintenii calcaneeni (numiti si "ciocuri la calcaie ", "pinten toc", "pinten osos").

Acesti pinteni apar ca niste proeminente osoase dezvoltate la marginea plantara anterioara a calcaneului. A nu se confunda pintenii calcaneeni cu fasciita plantara. Tesutul care formeaza arcul piciorului (fascia plantara) se inflameaza si apare durerea piciorului. Pintenul calcaneean este o depunere osoasa ce se formeaza pe calcaneu. In cazul fasciitei plantare, durerile apar pe marginea interna a piciorului, mai ales la primii pasi, dimineata, ce par a se ameliora dupa o perioada de încalzire. Netratate, durerile devin intolerabile. In cazul pintenului calcaneean durerea apare la sprijin. Nu pintenul in sine doare, ci compresiunea pe care acesta o exercita asupra unui mic nerv ce trece sub el. Circa 70% dintre pacientii cu fasciita plantara au un pinten osos care poate fi vazut la examenul radiologic. Cu toate acestea multi pacienti pot avea pinteni ososi si sa nu prezinte simptome de durere.

Cauze-factori de risc

Organismul ca masura de precautie, reactioneaza atunci cand se produce o tensiune si o agresiune asupra lui. In acelasi mod, la nivelul piciorului, existenta unor ligamente tensionate, pot tractiona calcaiul. Pe masura ce se produce reparatia osoasa, se poate forma un osteofit pe fata plantara a calcaiului. Aceasta agresiune asupra calcaiului repetata în timp se regaseste la atleti, dansatori, supraponderali si la persoanele care poarta incaltari nepotrivite (ex: purtarea indelungata a pantofilor cu toc inalt de catre femei).

Simptome

Nu de fiecare data pintenii calcaneeni pot provoca simptome. Uneori acestia sunt descoperiti întamplator atunci cand se face o radiografie de rutina. Totusi, pintenii calcaneeni pot deteriora în timp tesuturile ducand în timp la dureri ale piciorului si la ruperea lor. Afectiunile asociate cu pintenii calcaneeni sunt: artrita (inflamatia articulatiilor), fasciita plantara, spondilita anchilozanta etc...

Diagnostic

Diagnosticul se pune pe baza examenului fizic si al celui radiologic. In urma examenului se incearca identificarea cauzelor principale si excluderea altor afectiuni de la nivelul calcaiului. Consultul de specialitate este necesar a fi facut de un medic: ortoped, reumatolog, medicina sportiva sau kinetoterapeut.
Pintenii calcaneeni apar frecvent la pacientii cu antecedente de dureri de picior cauzate de fasciita plantara.

Tratamentul cu unde de soc

In prezent se aplica acelasi tratament ca la fasciita plantara deoarece afectiunile sunt strans legate. Tratamentele clasice se refera in principal la vindecarea simptomelor: repaus pe termen lung, efectuarea de stretching, aplicarea de gheata, administrarea de medicamente antiinflamatoare, schimbarea incaltarilor necorespunzatoare, folosirea talonetelor de silicon pentru sustinerea calcaiului etc...

Centrul CalcaneoFort
din cadrul Clinicii de Diagnostic Gral recomanda un tratament modern pentru eliminarea pintenilor calcaneeni, si anume tratamentul cu unde de soc extracorporeala. Pacientii care au pinteni calcaneeni pot beneficia de un tratament comod, eficient si neinvaziv. Catre zona afectata sunt orientate undele de soc produse de aparat la nivelul pielii. Prin efectele fiziopatologice specifice afectiunii, aceasta interventie duce la rezultate excelente cu o rata de satisfactie a pacientilor de peste 90%.

Pentru efectuarea interventiei sunt necesare, de regula, 3 sedinte cu o durata de aproximativ 20-30 minute, la interval de 2- 3 zile. Tratamentul se efectueaza numai in urma unui consult de specialitate efectuat pentru a determina daca pacientul se califica sau nu pentru procedura.

Costul tratamentului

Pentru efectuarea interventiei, pacientul are nevoie de un consult din partea medicului specialist Gral Medical, efectuarea unui examen radiologic si in final se va face programarea pentru interventia propriu-zisa.

Recomandari

Este de recomandat atunci cand un pacient prezinta simptome de durere la nivelul piciorului sa mearga la un specialist pentru identificarea cauzelor reale ale afectiunii. Numai dupa aceea se pot recomanda anumite tratamente corespunzatoare bolii. Anumite masuri disperate fac pacientii sa fie de acord cu administrarea de cortizon local sub forma de injectii, iradiere cu raze Roentgen, cobaltoterapia etc...
Majoritatea au efecte secundare, iar acestea pot fi ireversibile (Ex: infiltratia cu cortizon poate duce la ruperea fasciei plantare). Deoarece cea mai mare greutate din organism, este preluata de picior trebuie sa ii oferim mai multa atentie si sa inlaturam factorii ce adauga un stres crescut la nivelul calcaiului, factori care depind de noi, ca de exemplu: reducerea in greutate, incaltamintea necorespunzatoare, statul prelungit in picioare etc...


Pentru detalii si programari sunati la *GRAL (*4725) / 021-323.00.00« Inapoi

Formular de contact
Comentarii

Comentarii Gral Medical
Tudorel Panait - 2019-05-22 08:13:48 | » Adauga raspuns
Buna ziua . Care sunt costurile ? Este pensionar si vine din provincie

GRAL MEDICAL - 2019-05-24 14:12:03 | » Adauga raspuns Pretul pentru tratamentul pintenilor calcaneeni este de 350 ron/sedinta. Pentru detalii si programare va rugam sa ne sunati la 021-323.00.00. Va asteptam!
Mache Ramona - 2018-01-23 15:21:28 | » Adauga raspuns
Care sunt costurile pentru tratarea pintenilor calcaneeni la ambele picioare si in care dintre clinicile din Bucuresti se poate efectua?

GRAL MEDICAL - 2018-01-31 12:10:57 | » Adauga raspuns  Pachetul pentru pintenii calcaneeni costa 850 lei/picior si cuprinde o consultatie, 3 sedinte de spargere a pintenilor si o radiografie. Dintre clinicile din Bucuresti se poate efectua doar in Clinica de Diagnostic. Pentru alte informatii ne puteti suna la 021-323.00.00. Multa sanatate!
Raluca Alexandru - 2015-08-25 13:31:13 | » Adauga raspuns
Buna ziua, Mama mea de 62 de ani a fost diagnosticata in urma unei radiografii efectuate la o clinica din Buzau cu osteofit calcanean plantar drept. Are dureri f mari si nu prea mai poate sa calce pe calcaiul drept. Va rog sa imi spuneti cat ar costa pachetul cu unde de soc si daca este necesara o noua radiografie in clinica Gral sau se poate folosi cea pe care o are deja efectuata acum 2 saptamani. Multumesc frumos.

GRAL MEDICAL - 2015-08-26 16:32:09 | » Adauga raspuns Tratamentul CalcaneoFort cu unde de soc efectuat in cadrul Clinicii de Diagnostic Gral are pretul de 700 ron si este in regula daca aveti o radiografie de acum 2 saptamani. Pentru detalii si programare va rugam sa ne sunati la 021-323.00.00. Va asteptam!
MarinasDaniela - 2015-07-20 17:10:41 | » Adauga raspuns
Va rog, ce pret are pachetul de 3 sedinte pentru pinten in calcai ? Pot face acest tratament daca am stimulator cardiac?

GRAL MEDICAL - 2015-07-22 11:14:33 | » Adauga raspuns De regula nu se recomanda acest tratament pentru pacientii cu stimulator cardiac, dar daca doriti puteti solicita o programare la medic ortoped pentru a primi toate detaliile. Pretul unui pachet este 700 ron. Pentru programare va rugam sa ne sunati la 021-323.00.00. Va asteptam!
Dan Costescu - 2014-06-02 11:05:41 | » Adauga raspuns
Am dureri in calcai, probabil pinten, care ar fi pasii de urmat si in care centru Gral pot urma tratamentul?

GRAL MEDICAL - 2014-06-02 12:19:33 | » Adauga raspuns  Puteti efectua tratamentul la Clinica Gral din Ploiesti sau la Clinica Gral Diagnostic din Bucuresti, pachetul consta in 3 sedinte. Pentru programare ne puteti suna la 021-323.00.00 sau puteti direct de pe chat GRAL (click pe dondo din dreapta). Va asteptam!
ADAUGA UN COMENTARIU


Copiati codul din imaginea de mai jos:


  Vacanta fara grij cu test PCR rapid

Am lansat serviciul de testare la cerere prin metoda Real Time PCR care detecteaza infectia activa cu SARS-CoV-2. Testarea rapida si primirea rezultatului in 30-36 ore sunt importante pentru plecarea in vacanta sau la serviciu in Grecia, Austria, Germania si in alte tari.

Datorita cresterii numarului de cereri pentru centrele de recoltare din Bucuresti si Ploiesti va rugam sa se programati. Multumim pentru intelegere >> Detalii

Parerea ta conteaza
Serviciile Gral Medical pot fi imbunatatite cu ajutorul dumneavoastra.
 
Chestionar spitalizare
de zi / lunga durata >>aici
Chestionar ambulatoriu
>>aici