Chat Gral Medical
Newsletter Gral Medical
X
Gral Medical
Inscrie-te si descopera avantajele
de a fi membru Gral Medical!
 
Nume
Prenume
Adresa de email

Specializare medicala selectata

Denumire serviciu
Medic
Pret(lei)

-

Denumire serviciu
Pret(lei)

Suport online

Doresti sa intri in legatura cu
un operator Gral Medical?

DA
NU

Rezultate online

Istoric medical Card Favor Date personale


*GRAL(*4725) / 021-323.00.00


      

Diagnostic medical

Cardul de sanatate Favor

Orar medici, tarife si programari

Afiseaza slider

Cand te adresezi medicului de medicina interna?

Medicina interna este prima recomandare pentru pacientii cu boli complexe care afecteaza organele interne, la un pacient adult. Dr. Marilena Ciortea, medic primar medicina interna in Clinica de Diagnostic GRAL, ne spune cand trebuie sa ne prezentam la consult:

Publicat de CIORTEA Marilena / 25.08.2020 / Clinica de Diagnostic Gral
0
0


medicina interna

 • Medicul de medicina interna se ocupa cu stabilirea diagnosticului, tratamentului si profilaxia (prevenirea) afectiunilor grave, acute si cronice, dar si cu afectiunile care necesita o abordare globala a rezultatelor consultatiilor multi-disciplinare. O constatare clinica comuna, de exemplu un suflu cardiac, un sindrom dureros, vertijul, anorexia, tulburarile respiratorii etc. pot avea o gama variata de semnificatii clinice.

• Medicul de medicina interna are competenta de a evalua integral un pacient cu boli acute sau cronice, cu probleme medicale complexe, multi-sistem, sau nediferentiate pentru un anumit organ. Pentru un diagnostic pozitiv si diferential, medicul internist considera si reconsidera diagnosticul luand in calcul antecedentele pacientului, datele oferite de examenul clinic si rezultatele investigatiilor paraclinice, pe care le poate cere. Analizele si investigatiile necesare stabilirii diagnosticului, pot fi efectuate in centrele GRAL Medical.

• Medicul internist are competenta de a indica prioritatile tratamentului pentru acesti bolnavi, inclusiv de tratament invaziv sau chirurgical. Recomanda la nevoie abordarea unui medic specialist de organ si trateaza in continuare afectiunile complexe ale bolnavilor diagnosticati si tratati initial de catre medicul specialist.

• Medicul internist are de asemenea competenta de a diagnostica afectiunile specifice bolnavilor in varsta si indica tratamente de reabilitare a sanatatii lor sau abordarea unor institutii specializate.

• In competenta medicului internist intra si efectuarea expertizei capacitatii de munca a pacientului, simedicina interna sa recomande tratamentul si un plan de recuperare.

“Pacientii admira cunostintele medicului lor, insa cauta de asemenea intelepciunea acestuia. Ei il apreciaza pe medic ca pe un sfatuitor ori consilier” (dupa Dr. med. Herbert Renz-Polster)

Dr. Marilena Ciortea: ,,Speram ca pacientii nostri vor aprecia ceea ce s-a recunoscut de mult timp - medicina este o stiinta si o arta a carei capacitate creativa si magie constau in aspectele inter-personale ale relatiei pacient – medic”.

Programeaza-te la Dr. Marilena Ciortea, medic primar medicina interna in Clinica de Diagnostic GRAL, la 021 323 0000 sau online:
https://www.gralmedical.ro/Programari-online

Referinte bibliografice:
• UEMS European Board of Internal Medicine (Brussels Feb 22, 2016)
• Jorg Braun, Arno J. Dormann: Ghid clinic Medicina Interna. Editia a 11-a.
• Taylor: Manual de diagnostic diferential. Editia a 3-a.


« Inapoi

Vizualizari: 111
Comentarii: 0

Formular de contact
Comentarii

Fii primul care comenteaza!
ADAUGA UN COMENTARIU


Copiati codul din imaginea de mai jos:


  Puteti efectua analize decontate prin CASMB si in a doua perioada a lunii sept

Nu mai este nevoie sa astepti inceputul lunii pentru a putea efectua analize medicale decontate prin CASMB. Ai bilet de trimitere pentru analize medicale si nu stii unde sa mergi? Cauti un centru medical unde sa iti faci analizele gratuit?

Vino in luna septembrie si fa-ti analizele gratuit la noi!  Detalii aici

Parerea ta conteaza
Serviciile Gral Medical pot fi imbunatatite cu ajutorul dumneavoastra.
 
Chestionar spitalizare
de zi / lunga durata >>aici
Chestionar ambulatoriu
>>aici