Chat Gral Medical
Newsletter Gral Medical
X
Gral Medical
Inscrie-te si descopera avantajele
de a fi membru Gral Medical!
 
Nume
Prenume
Adresa de email

Specializare medicala selectata

Denumire serviciu
Medic
Pret(lei)

-

Denumire serviciu
Pret(lei)

Suport online

Doresti sa intri in legatura cu
un operator Gral Medical?

DA
NU

Rezultate online

Istoric medical Card Favor Date personale


*GRAL(*4725) / 021-323.00.00


      

Diagnostic medical

Cardul de sanatate Favor

Orar medici, tarife si programari

Afiseaza slider

Ce trebuie sa stii despre prediabet

Pentru a depista prediabetul trebuie testate toate persoanele, indiferent de varsta, daca sunt supraponderale sau obeze si au in familie rude de gradul intai cu diabet zaharat.

0
0

Ce este prediabetul?

Prediabetul cuprinde un grup de afectiuni premergatoare diabetului zaharat de tip 2, in care valorile glicemiei sunt mai mari decat in mod normal, dar nu suficient de ridicate incat sa fie pus diagnosticul de diabet zaharat. Este descoperit in general la analizele de rutina si este asimptomatic.

In aceasta categorie de risc intra doua tipuri de anomalii de reglare a glucozei: glicemia a jeun modificata si scaderea tolerantei la glucoza. Acestea sunt stadii premergatoare ale diabetului zaharat, daca nu se iau masurile necesare. Riscul de a dezvolta un diabet zaharat creste odata cu varsta si numarul de kilograme acumulate.

Diagnostic

Pentru a depista prediabetul trebuie testate toate persoanele, indiferent de varsta, daca sunt supraponderale sau obeze si au in familie rude de gradul intai cu diabet zaharat; au nascut copii cu greutate de peste 4 kg; sufera de sindromul ovarelor polichistice; au istoric de boli cardiovasculare; sunt hipertensive; sau sunt sedentare. Altfel, daca vorbim de persoane normoponderale, testarea ar trebui sa se faca dupa varsta de 45 de ani.

Diagnosticul de prediabet se pune atunci cand glicemia a jeun, din sange, este modificata (o glicemie luata dimineata, pe nemancate, intre 100 si 125 mg/dl), la testul de toleranta la glucoza se observa o crestere a glicemiei intre 140 si 199 la doua ore dupa administrarea solutiei de glucoza si apa; sau cand hemoglobina glicozilata este intre 5.7 si 6.4%.
 

Sfatul specialistului

Desi prediabetul si diabetul zaharat erau afectiuni rare in randul copiilor si adolescentilor, in ultimii ani numarul de cazuri la aceasta grupa de varsta a crescut foarte mult, pe fondul obezitatii infantile. Cel mai important factor de risc, care prezice evolutia in timp a copiilor de la prediabet la diabet este greutatea crescuta. De aceea se recomanda luarea unor masuri de scadere in greutate si intensificarea activitatii fizice la copii obezi.

Identificarea din timp a persoanele cu prediabet si tratarea lor reduce atat incidenta diabetului zaharat, cat si pe cea a complicatiilor cardiovasculare.

Dr. Pavel Cristina Ioana, Medic Specialist diabet zaharat, nutritie si boli metabolice din cadrul Clinicii de Diagnostic Gral ne spune ca cele mai importante doua masuri recomandate sunt:

- cel putin o monitorizare anuala a analizelor
- optimizarea stilului de viata prin adoptarea unei diete “sanatoase”, bogata in fibre si saraca in grasimi, recomandata de un medic diabetolog/nutritionist si evitarea sedentarismului, prin efectuarea unei activitati fizice de intensitate moderata, minim 150 de minute saptamanal.

Cei cu suprapondere/obezitate sunt sfatuiti sa scada in greutate si sa mentina greutatea obtinuta, iar pentru anumiti pacienti se recomanda si preparate farmacologice. Aceste indicatii pot fi personalizate in urma unui consult de specialitate.

Pentru detalii suplimentare si programari puteti suna la Call Center: 021-323.00.00 sau *GRAL (*4725).


« Inapoi

Vizualizari: 1381
Comentarii: 0

Formular de contact
Comentarii

Fii primul care comenteaza!
ADAUGA UN COMENTARIU


Copiati codul din imaginea de mai jos:


  Test determinare Anticorpi Anti SARS-CoV-2 (COVID-19)

Testul pentru Anticorpi Anti SARS-CoV-2 efectuat in Laboratoarele GRAL Medical poate detecta daca un pacient a venit in contact cu virusul chiar daca nu a avut simptome si nu stie ca este sau a fost infectat.

Principalul scop este de a exclude probabilitatea de a infecta fara sa stim persoanele din jurul nostru! 

Programeaza-te la Call Center
021 323 0000 

Parerea ta conteaza
Serviciile Gral Medical pot fi imbunatatite cu ajutorul dumneavoastra.
 
Chestionar spitalizare
de zi / lunga durata >>aici
Chestionar ambulatoriu
>>aici