Chat Gral Medical
Newsletter Gral Medical
X
Gral Medical
Inscrie-te si descopera avantajele
de a fi membru Gral Medical!
 
Nume
Prenume
Adresa de email

Specializare medicala selectata

Denumire serviciu
Medic
Pret(lei)

-

Denumire serviciu
Pret(lei)

Suport online

Doresti sa intri in legatura cu
un operator Gral Medical?

DA
NU

Rezultate online

Istoric medical Card Favor Date personale


*GRAL(*4725) / 021-323.00.00


      

Diagnostic medical

Cardul de sanatate Favor

Orar medici, tarife si programari

Afiseaza slider

Efectele negative ale poliartritei la varstnici 

Poliartrita reumatoida este o boala invalidanta cu impact socio - economic major. Boala afecteaza in special articulatiile si are evolutie cronica. Durerea si sensibilitatea articulatiilor sunt semne ce indica prezenta bolii. Dr. Cristina Sava medic specialist reumatolog, ne spune cum recunoastem prezenta acestei boli:

0
0


 poliartrita reumatoida

Ce este poliartrita reumatoida?

Poliartrita reumatoida (PR) este o boala inflamatorie sistemica de natura autoimuna, de cauza necunoscuta, cu evolutie cronica. Boala se manifesta prin afectare articulara, de tip poliarticular, simetric. La nivelul articulatiilor se produc inflamatii cu evolutie cronica deformanta, cu caracter distructiv si manifestari sistemice multiple.
 

Cum stabilim diagnosticul de poliartrita?

In stabilirea diagnosticului si managementul bolii, in afara datelor clinice si a simptomatologiei, se impune efectuarea investigatiilor de laborator care sa releve prezenta factorului reumatoid (FR), a anticorpilor antipeptide ciclice citrulinate (ac. Anti-CCP), cresterea VSH-ului si a proteinei C reactive (PCR), coroborate cu valorile testelor inflamatorii hepatice, pulmonare si renale.

Radiografiile si RMN-ul articulatiilor, precum si ecografia musculo-scheletala permit evaluarea si stadializarea bolii. Toate aceste investigatii medicale se efectueaza in cadrul centrelor medicale GRAL.
 

Simptomele poliartritei

Deseori pacientul se prezinta la medic cu urmatoarele simptome: „De mai mult de sase luni am dureri la simptome poliartrita reumatoidaambele maini, care se mai si umfla si ma dor. Durerile sunt mai dese noaptea decat ziua, ele continuand si dimineata, cam inca o ora, dupa ce ma trezesc. Au aparut si deformari ale degetelor mainilor. Mai mult, in ultima vreme, coatele si genunchii mi se umfla si ma dor. Merg tot mai greu. Apuc si tin in mana cu dificultate chiar si obiecte mici si usoare. Ce sa fac?

Daca va confruntati cu astfel de simptome suparatoare, este indicat sa va prezentati la un medic reumatolog. Doar medicul este in masura sa recomande analizele si investigatiile necesare pentru a stabili diagnosticul corect si pentru a va oferi tratamentul care va poate scapa de disconfort.

Programari la Dr. Cristina Sava, medic specialist reumatolog in Clinica GRAL Stefan cel Mare la 021 323 0000 sau online: https://www.gralmedical.ro/Programari-online


« Inapoi

Formular de contact
Comentarii

Fii primul care comenteaza!
ADAUGA UN COMENTARIU


Copiati codul din imaginea de mai jos:


  Test RT - PCR COVID-19 cu rezultat bilingv online, rapid in 24/48 de ore

Ai luat contact cu un bolnav de COVID-19? Ai simptome si crezi ca ai luat de undeva boala? Autoritatile vamale iti solicita prezentarea unui rezultat negativ al testuluI? Cea mai buna cale de a afla este sa faci un test RT-PCR Covid-19! Unde poti efectua testul? In centrele GRAL Medical!

Detalii complete aici

Parerea ta conteaza
Serviciile Gral Medical pot fi imbunatatite cu ajutorul dumneavoastra.
 
Chestionar spitalizare
de zi / lunga durata >>aici
Chestionar ambulatoriu
>>aici