Chat Gral Medical
Newsletter Gral Medical
X
Gral Medical
Inscrie-te si descopera avantajele
de a fi membru Gral Medical!
 
Nume
Prenume
Adresa de email

Specializare medicala selectata

Denumire serviciu
Medic
Pret(lei)

-

Denumire serviciu
Pret(lei)

Suport online

Doresti sa intri in legatura cu
un operator Gral Medical?

DA
NU

Rezultate online

Istoric medical Card Favor Date personale


*GRAL(*4725) / 021-323.00.00


      

Diagnostic medical

Cardul de sanatate Favor

Orar medici, tarife si programari

Afiseaza slider

Interventii chirurgicale efectuate in cadrul Spitalului OncoFort de catre echipa medicala condusa de Prof.Dr. Irinel Popescu

In primul trimestru al anului 2015, in cadrul Spitalului OncoFort, s-au efectuat interventii chirurgicale cu un grad ridicat de complexitate, echipa medicala fiind una de exceptie.

Publicat de POPESCU Irinel / 30.06.2015 / OncoFort Chirurgie
0
0
In primul trimestru al anului 2015, in cadrul Spitalului OncoFort, s-au efectuat interventii chirurgicale cu un grad ridicat de complexitate, echipa medicala fiind una de exceptie. Prof. Dr. Irinel Popescu, Dr. Vlad Brasoveanu, Dr. Gabriel Gogescu, Dr. Codrut Stanescu, Dr. Claudiu Anghel, Dr. Vladimir Rosca, Dr. Dragos Romanescu, Dr. Bogdan Popescu, Dr. Cristian Nitescu. Cele mai importante interventii au fost efectuate in cazul unor diagnostice ce implica colaborarea multidisciplinara: Cancer de rect, tumori atipice pe ficat, melanom malign, cancer de parti moi, cancer de ovar, cancer de pancreas si cancer sigmoidian.

Prof. Dr. Irinel Popescu / CANCER DE RECT / Inchidere de ileostoma prin minima enterectomie cu EEA L-L manuala

Pacient de 56 ani, operat in iunie 2014 pentru ADK rect inferior (T2N1M0) preiradiat, pentru care s-a practicat rezectie anterioara joasa cu CRA T-T mecanica si ileostoma de protectie, cu 8 cure polichimioterapie, se interneaza pentru inchidere de ileostoma si repunere in tranzit. Rectoscopic se exploreaza doar primii 2 cm dincolo de care nu se poate progresa datorita stenozei stranse. Tuseul rectal descrie stenoza stransa de canal anal prin fibroza postoperatorie. Examinarile CT si RMN de evaluare nu descriu recidiva locala pelvina sau determinari secundare. Se intervine chirurgical cu diagnosticul de NEOPLASM DE RECT INFERIOR OPERAT IUN 2014 (REZECTIE ANTERIOARA JOASA CU CRA SI ILEOSTOMA DE PROTECTIE) RADIO-CHIMIOTRATAT, pentru care se practica INCHIDERE DE ILEOSTOMA PRIN MINIMA ENTERECTOMIE CU EEA L-L MANUALA.
Evolutia postoperatorie este favorabila, cu reluarea tranzitului intestinal si toleranta digestiva buna.
 

Dr. Vlad Brasoveanu / TUMORA BENIGNA FICAT / Hepatectomie atipica de segmente VII-VIII

Pacienta in varsta de 22 ani, fara APP semnificative, se investigheaza pentru dureri in hipocondrul drept si astenie fizica si este diagnosticata imagistic cu formatiune tumorala hepatica de lob drept, segmente VII-VIII, cu dimensiuni de 7/7 cm, cu aspect de hiperplazie nodulara focala. Bioumoral in limite normale. Se intervine chirurgical cu diagnosticul intraoperator de TUMORA HEPATICA DE SEGMENTE VII-VIII (in observatie hiperplazie nodulara focala), pentru care se practica HEPATECTOMIE ATIPICA DE SEGMENTEVII-VIII. Evolutia postoperatorie este favorabila, cu reluarea tranzitului intestinal si a tolerantei digestive. Ecografia postoperatorie descrie ficat restant de aspect normal, fara colectii intraabdominale. Pacienta se externeaza cu stare generala buna.
 

Prof dr Walter Klepetko / MELANOM MALIGN / Limfadenectomie axilara bilaterala. excizie cutanata incluzind nodulul hipodermic

Pacient prezentind in antecedente melanom acromic de perete latero-toracic sting, operat in oct si dec 2014, este decelat in cursul monitorizarii oncologice cu adenopatii axilare bilaterale PET pozitive. In urma consultului multidisciplinar (Prof dr Walter Klepetko, Prof dr T Brodowich) pacientul este internat in vederea interventiei chirurgicale. Sub AG-IOT se intervine chirurgical practicindu-se limfadenectomie axilara bilateral, drenaj aspirativ tip Redon. De mentionat decelarea intraoperator, la nivelul axilei stingi, la circa 1,5 cm inferior de incizia efectuata a unui nodul albicios, de circa 5 mm, pentru care s-a practicat excizie. Postoperator, evolutie simpla, cu suprimarea drenajului pleural in ziua 2 postoperator.
 

Dr. Dragos Romanescu / CANCER DE PARTI MOI / Rezectia formatiunilor tumorale de la nivelul pachetului iliac extern si femural stangi, rezectia recidivei locale in bloc cu rezectie totala de muschi vast intern si zona cicatricei tegumentare

Pacienta in varsta de 43 ani, cu antecedente de uter fibromatos hemoragic embolizat si chist ovarian stang operat, operata in iulie 2014 pentru histiocitom malign subtipul pleiomorf, de coapsa stanga, pentru care s-a practicat rezectia formatiunii tumorale, cu radioterapie adjuvanta 60 Gy, diagnosticata in cursul urmaririi oncologice cu recidiva tumorala de coapsa stanga (3 noduli tumorali PET pozitivi in muschiul vast intern) si 3 noduli tumoral PET pozitivi situati la nivelul pachetului femural si iliac extern stang. Se intervine chirurgical, cu diagnosticul intraoperator de RECIIDIVA TUMORALA FEMURALA, ILIACA EXTERNA SI INGHINALA STANGI. RECIDIVA LOCALA COAPSA STANGA DUPA HISTIOCITOM FIBROS COAPSA STANGA 1/3 DISTALA OPERAT RADIOTRATAT, pentru care se practica REZECTIA FORMATIUNILOR TUMORALE DE LA NIVELUL PACHETULUI ILIAC EXTERN SI FEMURAL STANGI. REZECTIA RECIDIVEI LOCALE IN BLOC CU REZECTIE TOTALA DE MUSCHI VAST INTERN SI ZONA CICATRICEI TEGUMENTARE. Evolutie postoperatorie favorabila, cu reluarea tranzitului intestinal si a tolerantei digestive, cu reluarea miscarilor active si pasive la nivelul membrului inferior stang.


Detalii si programari pot fi obtinute direct la 021-323.00.00 sau la numarul scurt din retelele mobile *GRAL (*4725).« Inapoi

Vizualizari: 4726
Comentarii: 0

Formular de contact
Comentarii

Fii primul care comenteaza!
ADAUGA UN COMENTARIU


Copiati codul din imaginea de mai jos:


  Test determinare Anticorpi Anti SARS-CoV-2 (COVID-19)

Testul pentru Anticorpi Anti SARS-CoV-2 efectuat in Laboratoarele GRAL Medical poate detecta daca un pacient a venit in contact cu virusul chiar daca nu a avut simptome si nu stie ca este sau a fost infectat.

Principalul scop este de a exclude probabilitatea de a infecta fara sa stim persoanele din jurul nostru! 

Programeaza-te la Call Center
021 323 0000 

Parerea ta conteaza
Serviciile Gral Medical pot fi imbunatatite cu ajutorul dumneavoastra.
 
Chestionar spitalizare
de zi / lunga durata >>aici
Chestionar ambulatoriu
>>aici