Chat Gral Medical
Newsletter Gral Medical
X
Gral Medical
Inscrie-te si descopera avantajele
de a fi membru Gral Medical!
 
Nume
Prenume
Adresa de email

Specializare medicala selectata

Denumire serviciu
Medic
Pret(lei)

-

Denumire serviciu
Pret(lei)

Suport online

Doresti sa intri in legatura cu
un operator Gral Medical?

DA
NU

Rezultate online

Istoric medical Card Favor Date personale


*GRAL(*4725) / 021-323.00.00


      

Diagnostic medical

Cardul de sanatate Favor

Orar medici, tarife si programari

Afiseaza slider

Iodul radioactiv in tratamentul hipertiroidiei

Boala Basedow-Graves este cea mai comuna cauza de hipertiroidie, fiind o boala autoimuna in care este stimulata sinteza si eliberarea hormonilor tiroidieni in circulatia sanguina.

Publicat de VOICU Ionut / 13.08.2019 / Clinica Gral Stefan cel Mare
0
0

Hipertiroidia tratata cu iod radioactiv


Dr. Voicu Ionut, Medic Specialist Endocrinolog in cadrul Clinicii Gral Stefan cel Mare ne vorbeste despre tratamentul cu iod radioactiv in cazul hipertiroidismului.

Tratamentul cu Iod radioactiv
(radioiodul) este utilizat pe scara larga in tratamentul hipertiroidiei din boala Basedow-Graves, in SUA fiind tratamentul de prima alegere preferat de circa 60 % din specialistii endocrinologi.

Iodul radioactiv este utilizat si in tratamentul gusii multinodulare toxice (gusa polinodulara cu hipertiroidie) si al adenomului toxic (nodul autonom, nodul solitar cu hipertiroidie).

Tratamentul cu iod radioactiv sau radioterapia cu iod este un tratament adjuvant in cancerele tiroidiene diferentiate la pacientii cu risc crescut de recidiva, urmand interventiei chirurgicale, avand rol ablativ privind distrugerea eventualelor resturi tumorale.

Iodul radioactiv este administrat oral sub forma unei capsule, fiind rapid absorbit la nivelul tiroidei, emitand radiatii beta care distrug local tesutul tiroidian. Tratamentul este o ablatie tiroidiana intr-un interval de 6-18 saptamani, fiind o alternativa a tratamentului chirurgical. 

Efectele adverse ale tratamentului cu iod radioactiv sunt rare si vor fi discutate cu medicul dvs. endocrinolog care recomanda acest tratament.

Iodul radioactiv nu creste riscul de cancer tiroidian sau de alt organ.
Iodul radioactiv este contraindicat la copiii mici, gravide, femei care alapteaza si in oftalmopatia Graves moderat-severa.

Doza de iod radioactiv folosita in hipertiroidie este mai mica decat cea folosita in tratamentul cancerului tiroidian. Din acest motiv majoritatea pacientilor hipertiroidieni tratati prin aceasta metoda nu necesita internare in spital.
 

Precautii post-tratament

Precautii ulterioare sunt necesare si vor trebui clarificate de catre medicul care administreaza acest tratament (medicul specialist in medicina nucleara).

Dupa
acest tratament toti pacientii necesita monitorizare endocrinologica privind aparitia hipotiroidiei sau persistenta hipertiroidiei. Sarcina ar trebui amanata timp de 6 luni dupa acest tratament.

Pentru detalii suplimentare si programari puteti suna la Call center: 021 323 00 00 sau *GRAL (*4725).


« Inapoi

Vizualizari: 147
Comentarii: 0

Formular de contact
Comentarii

Fii primul care comenteaza!
ADAUGA UN COMENTARIU


Copiati codul din imaginea de mai jos:


  Back to school - Analize medicale la preturi reduse

Inscrierea copiilor la gradinite, crese si clase pregatitoare necesita analize medicale pentru intrarea in colectivitate. Gral Medical vine in intampinarea parintilor cu analize medicale specifice la preturi promotionale, iar rezultatul se obtine rapid.
Oferta este valabila in toate centrele Gral Medical din capitala si provincie. Mai multe detalii legate de promotie gasiti
>>aici.

Parerea ta conteaza
Serviciile Gral Medical pot fi imbunatatite cu ajutorul dumneavoastra.
 
Chestionar spitalizare
de zi / lunga durata >>aici
Chestionar ambulatoriu
>>aici