Chat Gral Medical
Newsletter Gral Medical
X
Gral Medical
Inscrie-te si descopera avantajele
de a fi membru Gral Medical!
 
Nume
Prenume
Adresa de email

Specializare medicala selectata

Denumire serviciu
Medic
Pret(lei)

-

Denumire serviciu
Pret(lei)

Suport online

Doresti sa intri in legatura cu
un operator Gral Medical?

DA
NU

Rezultate online

Istoric medical Card Favor Date personale


*GRAL(*4725) / 021-323.00.00


      

Diagnostic medical

Cardul de sanatate Favor

Orar medici, tarife si programari

Afiseaza slider

Rolul comisiei de tumor board in chirurgia oncologica

Cel mai nou spital privat inaugurat in Capitala a reunit o echipa de elita in chirurgia oncologica coordonata de ilustrul Prof. Dr. Irinel Popescu. Va prezentam in continuare un interviu acordat in exlusivitate de catre renumitul chirurg, coordonatorul sectiei de chirurgie din cadrul Spitalului OncoFort.

Publicat de POPESCU Irinel / 25.04.2014 / OncoFort Chirurgie
0
0
In fiecare luna sunt abordate peste 60 de interventii chirurgicale oncologice in cadrul Spitalului OncoFort, cu nivel de complexitate ridicat, iar fiecare caz refuzat în spitalele de stat devine o provocare pentru specialistii din cadrul spitalului. In cadrul unui interviu realizat cu ilustrul chirurg Prof.Dr. Irinel Popescu s-au punctat cele mai importante probleme cu care se confrunta pacientii.

1. Care sunt primele semne ca ceva nu este in ordine cu ficatul nostru si ar trebui sa mergem la medic?

Un semn important este oboseala, tradusa prin capacitate mai redusa de efort, nevoia de a face pauze mai dese si tendinta la somnolenta. Se pot adauga balonari, greturi, dureri in aria de proiectie a ficatului (hipocondrul drept).

2. Setul curent de analize pe care ar trebui sa le facem fiecare anual este suficient pentru depistarea afectiunilor hepatice?

De regula, da. Transaminazele, bilirubina, gama-glutamil-transpeptidaza sint edificatoare in cea mai mare parte din cazuri in ce priveste debutul unei afectiuni hepatice.

3. Se spune ca celulele ficatului se regenereaza. Este cazul sa luam fara a merge la doctor medicamente pe care le vedem în reclame cu indicatia ca ajuta la regenerarea celulelor ficatului?

Nu exista nici un medicament care sa ajute cu adevarat procesul de regenerare, de aceea recomand multa prudenta in utilizarea medicamentelor carora li se face reclama in acest sens.

4. De curand efectuati interventii chirurgicale complexe in privat, ce tipuri de operatii ati efectuat?

Pana in prezent am efectuat rezectii de colon si rect, gastrectomii totale, rezectii hepatice , operatii pentru cancer de col uterin, operatii pentru cancer de ovar, operatii pentru cancer de san etc.

5. De multe ori cazurile dificile (ex: cancerul) sunt abordate multidisciplinar, aveti cazuri pe care le-ati tratat intr-o comisie de tipul „tumor board”? Care sunt avantajele unei astfel de comisii?

Toate cazurile pe care le operez trebuie discutate in "tumor board" pentru ca numai astfel pacientul poate sa beneficieze de cel mai bun prognostic de care poate beneficia in momentul de fata. A opera fara o discutie a pacientului in "tumor board" inseamna, in opinia mea, a-i reduce bolnavului sansele terapeutice.

6. Cati pacienti din totalul celor care au nevoie pot beneficia de transplant in timp util?

In prezent, in Romania, aproximativ 80%


Prof. Dr. Irinel Popescu, medic chirurg Spitalul OncoFort
Detalii si programari Spitalul OncoFort: 021-323.00.00 sau *GRAL (*4725)


« Inapoi

Vizualizari: 4180
Comentarii: 0

Comentarii

Fii primul care comenteaza!
ADAUGA UN COMENTARIU


Copiati codul din imaginea de mai jos:


  Test determinare Anticorpi Anti SARS-CoV-2 (COVID-19)

Testul pentru Anticorpi Anti SARS-CoV-2 efectuat in Laboratoarele GRAL Medical poate detecta daca un pacient a venit in contact cu virusul chiar daca nu a avut simptome si nu stie ca este sau a fost infectat.

Principalul scop este de a exclude probabilitatea de a infecta fara sa stim persoanele din jurul nostru! 

Programeaza-te la Call Center
021 323 0000 

Parerea ta conteaza
Serviciile Gral Medical pot fi imbunatatite cu ajutorul dumneavoastra.
 
Chestionar spitalizare
de zi / lunga durata >>aici
Chestionar ambulatoriu
>>aici