Chat Gral Medical
Newsletter Gral Medical
X
Gral Medical
Inscrie-te si descopera avantajele
de a fi membru Gral Medical!
 
Nume
Prenume
Adresa de email

Specializare medicala selectata

Denumire serviciu
Medic
Pret(lei)

-

Denumire serviciu
Pret(lei)

Suport online

Doresti sa intri in legatura cu
un operator Gral Medical?

DA
NU

Rezultate online

Istoric medical Card Favor Date personale


*GRAL(*4725) / 021-323.00.00


      

Diagnostic medical

Cardul de sanatate Favor

Orar medici, tarife si programari

Afiseaza slider

Specialistii celui mai nou centru de imagistica din orasul Pitesti va ofera informatii utile in imagistica medicala 

In cadrul celui mai nou spital oncologic din Judetul Arges, specialistii spitalului OncoFort Pitesti va prezinta rolul investigatiilor de imagistica medicala in evolutia unei afectiuni.

1
2

Despre investigatiile imagistice

Investigatiile imagistice (radiologice, ecografice, de Tomografie Computerizata sau Rezonanta Magnetica) au rol important in diagnosticarea cat mai corecta si stadializarea cat mai precisa a bolii. Aceste standarde sunt necesare in stabilirea unei conduite terpeutice cat mai corecte.

Dr. Cirstoveanu Ana-Maria, Medic Primar Imagistica Medicala si Radiologie in cadrul Spitalului OncoFort Pitesti ne spune ca "Pentru a diagnostica o multitudine de afectiuni sunt necesare de multe ori realizarea unor investigatii de inalta performanta, suplimentare analizelor medicale de laborator, ecografiilor sau radiografiilor, precum Tomografia Computerizata (CT) sau Rezonanta Magnetica Nucleara (RMN)".

Tomografia computerizata (CT)

Este o metoda iradianta, rapida, ce foloseste raze X, dar si mai usor tolerata de catre pacient.  Uneori, poate fi necesara administrarea de substanta de contrast intravenoasa pe baza de iod, care se excreta la nivel renal, in special in evaluarea vaselor sangvine sau a organelor interne. De aceea sunt necesare efectuarea de analize de laborator: uree si creatinina serica (evaluarea functiei renale). CT-ul se recomanda pentru diagnosticarea unor afectiuni de la nivelul craniului (accident vascular, traumatisme), abdomenului, toracelui, membrelor (fracturi, calcificari) ce pot evidentia hemoragii, fibroze, chisturi, anevrisme si tumori.

Contraindicatii

Computerul Tomograf e o investigatiei iradianta, deci contraindicata gravidei si copiilor. Este necesar cantarirea raportului risc-beneficiu, deasemenea este contraindicat pacientilor aflati in insuficienta renala. Cu toate acestea specialistii afirma ca iradierea este comparata cu cea acumulata din timpul unui zbor cu avionul.
 

Rezonanta Magnetica Nucleara (RMN)

Este o investigatie care nu iradiaza si care utilizeaza un camp magnetic si impulsuri de radiofrecventa pentru a obtine imagini ce pot vizualiza leziuni foarte mici. De multe ori, acesta ofera imagini care nu pot fi vizualizate prin tomografie computerizata, radiografie sau ultrasonografie in diagnosticul afectiunilor cerebrale, ale coloanei vertebrale si ale articulatiilor. RMN-ul ofera o imagine detaliata a ligamentelor, tendoanelor, meniscurilor si muschilor, imagini ce sunt necesare in procesul de recuperare pentru sportivii ce au suferit accidentari.

RMN-ul este o investigatie foarte buna in diagosticarea cancerului, a bolilor cardiovasculare, musculare si anomaliilor osoase, adresandu-se unei largi patologii: de la nivel cerebral, vertebro-medular, musculo-scheletal, cardio-vascular si abdomino-pelvin. Pentru examinarea glandelor mamare se poate efectua RMN la san pentru a identifica leziunile maligne si cele benigne.

Este o metoda neiradianta care se poate face si in cazul femeilor gravide, insa de preferat in semestrul doi sau trei de sarcina.

Contraindicatii
  • pacientii care au montat stimulator cardiac (pace-maker)
  • bolnavii cu proteze metalice
  • cu insuficienta renala
  • cei care au stenturi vasculare
  • femeile gravide in primul semestru de sarcina.

Dr. Cirstoveanu Ana-Maria,
Medic Primar Imagistica Medicala si Radiologie in cadrul Spitalului OncoFort Pitesti ofera servicii de imagistica, IRM (Imagistica prin Rezonanta Magnetica) si Computer Tomograf (CT) in fiecare miercuri si joi in intervalul orar 14.00-20.00. 

Ca si noutate, Spitalul OncoFort Pitesti ofera CT si RMN in regim de urgenta, iar rezultatul se poate da in termen de maxim 24 ore. Incepand cu anul 2019 (semestrul 2) pacientii din Pitesti sau Judetul Arges pot accesa serviciile de imagistica in contract cu Casa Judeteana de Asigurari Arges in baza biletului de trimitere.

Pentru programari puteti suna la Call center: 0739-884.566 sau 0348-410.201 sau direct folosind formularul de programari de mai jos.


« Inapoi

Formular de contact
Comentarii

Comentarii Gral Medical
Mihaela - 2020-09-03 15:53:40 | » Adauga raspuns
Buna ziua, Pentru efectuarea unui CT de gat este nevoie de trimitere de la medic specialist/ de familie sau poate fi facut prin simpla programare? Va multumesc anticipat!

GRAL MEDICAL - 2020-09-04 16:02:57 | » Adauga raspuns Pentru a afectua CT este nevoie de recomandarea unui medic. Pentru detalii si programare va rugam sa ne sunati la 021-323.00.00. Multa sanatate!
Dania - 2020-07-05 14:37:56 | » Adauga raspuns
Buna ziua! Un pret pentru Uro Ct cu substanta de contrast,va rog?

GRAL MEDICAL - 2020-07-06 15:49:28 | » Adauga raspuns Pretul acestei investigatii este de 75 ron. Pentru detalii si programare va rugam sa ne sunati la 021-323.00.00. Multa sanatate!
Ion Titu - 2020-05-24 12:11:35 | » Adauga raspuns
În urma cu 20 de ani, fiul meu a fost depistat cu pleurezie TBC-2l apa plămânul drept, a urmat tratamentul adecvat și s-a vindecat. Actualmente, are niște simptome asemanatoare oboseala, lipsa pofta mâncare si am dori sa facem un examen CT pe trei segmente:torace+abdomen+pelvis cu substanță de contrast. Cum procedam cu programarea?El locuiește în Pitesti si cât costa examinarea(estimativ) Mulțumesc!

GRAL MEDICAL - 2020-05-29 09:29:00 | » Adauga raspuns Pretul pentru CT torace + abdomen + pelvis nativ si cu substanta de contrast este de 980 ron. Pentru programare va rugam sa ne sunati la 0739 -884.566. Multa sanatate si va asteptam!
MARIA - 2019-11-05 14:41:48 | » Adauga raspuns
Pretul pt un RMN la coloana cu substanta de contrast.

GRAL MEDICAL - 2019-11-08 11:39:44 | » Adauga raspuns Pretul pentru RMN  pentru'fiecare din cele 3 zone de coloana este de 750 ron. Pentru detalii si programare va rugam sa ne sunati la 021-323.00.00. Multa sanatate!
Paflea petre - 2019-05-17 16:58:16 | » Adauga raspuns
Un CT cu substanța de contrast la gat cât costă doar cu recomandare

GRAL MEDICAL - 2019-05-20 12:46:18 | » Adauga raspuns Pretul pentru CT regiune gat nativ si cu substanta de contrast este de 475 ron. Pentru detalii si programare va rugam sa ne sunati la 021-323.00.00. Multa sanatate!
iulian - 2019-05-14 13:56:36 | » Adauga raspuns
Fac sport de performanta in Pitesti si am o jena la antrenamente la bicepsul femural. Ce investigatie imi recomandati sa fac? Multumesc!

GRAL MEDICAL - 2019-05-14 16:49:04 | » Adauga raspuns Pentru microfisuri musculare recomandam sa efectuati RMN. Este foarte important sa faceti cat mai repede investigatia deoarece nu este recomandat sa continuati antrenamentele daca se confirma diagnosticul.Va asteptam!

ADAUGA UN COMENTARIU


Copiati codul din imaginea de mai jos:


  Test RT-PCR COVID-19 – facilitati pentru retestare

Daca esti pacient GRAL Medical si ai efectuat testul RT – PCR COVID -19 la noi, iti oferim:

10% reducere pentru retestare in perioada 02.11.2020 – 30.12.2020 in centrele din BUCURESTI!

Detalii complete aici.

Parerea ta conteaza
Serviciile Gral Medical pot fi imbunatatite cu ajutorul dumneavoastra.
 
Chestionar spitalizare
de zi / lunga durata >>aici
Chestionar ambulatoriu
>>aici