Chat Gral Medical
Newsletter Gral Medical
X
Gral Medical
Inscrie-te si descopera avantajele
de a fi membru Gral Medical!
 
Nume
Prenume
Adresa de email

Specializare medicala selectata

Denumire serviciu
Medic
Pret(lei)

-

Denumire serviciu
Pret(lei)

Suport online

Doresti sa intri in legatura cu
un operator Gral Medical?

DA
NU

Rezultate online

Istoric medical Card Favor Date personale


*GRAL(*4725) / 021-323.00.00


      

Diagnostic medical

Cardul de sanatate Favor

Orar medici, tarife si programari

Afiseaza slider

Tratament cancer hipofaringian in sectia de Chimioterapie

Cancerul de hipofaringe reprezinta una dintre patologiile neoplazice cel mai frecvent intalnite in sfera ORL

Publicat de DASCALU Daniela / 18.07.2018 / OncoFort Chimioterapie
0
0
Cancerul hipofaringian (cancerul laringofaringian) apare in hipofaringe sau laringofaringe (partea inferioara a gatului, situata deasupra esofagului). In declansarea cancerului hipofaringian contribuie mai multi factori: fumatul, consumul de alcool, poluarea mediului inconjurator, procese patologice de lunga durata netratate.

Specialistii OncoFort recomanda un stil de viata sanatos pentru a reduce riscurile acestui tip de cancer: sa renuntati la alcool, fumat, alimente condimentate, bauturi acidulate si cele fierbinti.
 

Caz cancer de hipofaringe

Pacientul F.A., in varsta de 55 de ani, s-a prezentat la Clinica Gral Medical pentru un consult ORL, acuzand disfonie si tumefactie la nivel submandibular bilateral, simptome debutate in urma cu aproximativ 6 luni. Pacientul este fumator. A fost sfatuit sa abandoneze fumatul.

La examinarea clinica s-au palpat cateva formatiuni tumorale la nivel cervical bilateral, cea mai mare masurand 4 cm. S-a efectuat faringoendoscopie flexibila, care a evidentiat prezenta unei formatiuni tumorale la nivelul hipofaringelui, din care s-au prelevat biopsii. Rezultatul histopatologic a confirmat prezenta unui carcinom non-keratinizant moderat diferentiat.

In continuare, i s-au recomandat examinari RMN ale craniului si regiunii cervicale si CT ale toracelui, abdomenului si pelvisului. Imaginile au aratat prezenta tumorii de la nivel hipofaringian cu extensie la nivelul spatiului parafaingian bilateral si adenopatii cervicale bilateral, fara determinari secundare la nivelul celorlalte organe.

Cazul pacientului a fost discutat in Comisia Oncologica Multidisciplinara, formata din profesori de oncologie si radioterapie si din medici de diverse specialitati, cum ar fi oncologie, radioterapie, chirurgie, iar decizia terapeutica a fost initierea chimio-radioterapiei.

S-a administrat radioterapie in doza totala de 66Gy in 33 de fractii timp de 6,5 saptamani si chimioterapie concomitenta cu Cisplatin saptamanal, obtinandu-se raspuns complet.

RMN-ul efectuat post-tratament nu a mai evidentiat prezenta bolii la nivel hipofaingian, iar endoscopia si biopsia nu au confirmat prezenta tumorii reziduale.

In prezent, pacientul se prezinta la controale ORL periodice si efectueaza RMN trimestrial, pentru decelarea precoce a unei eventuale recidive ale bolii. De asemenea, a renuntat la fumat.

In cadrul Spitalului OncoFort se pot efectua GRATUIT consultatii de specialitate in oncologie medicala (chimioterapie) si radioterapie. Detalii si programari pot fi obtinute direct la 021-323.00.00 sau la numarul scurt din retelele mobile *GRAL (*4725).


« Inapoi

Formular de contact
Comentarii

Fii primul care comenteaza!
ADAUGA UN COMENTARIU


Copiati codul din imaginea de mai jos:


  Importanta analizelor medicale in aceasta perioada

Analize medicale decontate cu bilet de trimitere!
Laboratoarele GRAL Medical recolteaza in siguranta si efectueaza rapid analize cu bilet de trimitere in formele aprobate pe perioada starii de urgenta.

Detalii si programari
021 323 0000  sau direct
la centrele din orasul tau

Parerea ta conteaza
Serviciile Gral Medical pot fi imbunatatite cu ajutorul dumneavoastra.
 
Chestionar spitalizare
de zi / lunga durata >>aici
Chestionar ambulatoriu
>>aici