Chat Gral Medical
Newsletter Gral Medical
X
Gral Medical
Inscrie-te si descopera avantajele
de a fi membru Gral Medical!
 
Nume
Prenume
Adresa de email

Specializare medicala selectata

Denumire serviciu
Medic
Pret(lei)

-

Denumire serviciu
Pret(lei)

Suport online

Doresti sa intri in legatura cu
un operator Gral Medical?

DA
NU

Rezultate online

Istoric medical Card Favor Date personale


*GRAL(*4725) / 021-323.00.00


      

Diagnostic medical

Cardul de sanatate Favor

Orar medici, tarife si programari

Afiseaza slider

Tratament tumora cerebrala recidivata in sectia de Chimioterapie (Prezentare caz)

Supravietuire remarcabila a unei paciente cu tumora cerebrala (glioblastom) recidivata, tratata multimodal in Spitalul OncoFort.

Publicat de CONSTANTIN Teodor / 17.04.2018 / OncoFort Chimioterapie
0
0
Glioblastomul este un tip de cancer al creierului si este una dintre cele mai frecvente forme de tumori maligne in randul adultilor. Acest tip de cancer este foarte agresiv si se poate dezvolta si raspandi foarte rapid.

Deoarece glioblastomul poate creste rapid, simptomele apar mai mult din cauza cresterii presiunii la nivelul creierului: dureri de cap constant, convulsii, senzatii de greata inexplicabile, probleme de vedere (cum ar fi vederea incetosata), dificultati in vorbire, schimbari de personalitate sau de comportament, probleme de auz.
 

Caz tumora cerebrala recidivata (glioblastom)

Pacienta T.D., in varsta de 50 ani, diagnosticata imagistic (RMN cerebral) in urma prezentarii de episoade recurente de cefalee cu formatiune tumorala parietala dreapta. Pacienta a fost supusa interventiei neurochirurgicale de rezectie a tumorii cerebrale (iunie 2012), examenul histopatologic punand diagnosticul de Glioblastom gr IV WHO.

Tratamentul a continuat apoi cu aplicarea de radioterapie si chimioterapie de concomitenta cu Temozolomid, urmata de chimioterapie adjuvanta (cu Temozolomid).

La controalele periodice efectuate nu s-a decelat recidiva bolii pana in luna iunie 2016, cand examenul periodic RMN cerebral deceleaza aparitia unei leziuni proliferative in lobul insular drept. Cazul este supus atentiei comisiei multidisciplinare internationale (formata din profesori de oncologie si radioterapie si din medici de diverse specialitati) a Spitalului OncoFort si se ia decizia reinitierii radioterapiei concomitent cu chimioterapie.

In luna iunie 2017 pacienta a primit radioterapie concomitent cu chimioterapie (Temozolomid) apoi o serie de chimioterapie adjuvanta.

Intrucat RMN-ul cerebral efectuat in luna septembrie 2017 a aratat minima progresie a formatiunii insulare, s-a decis schimbarea tratamentului curent cu chimioterapie cu Lomustina, tratament continuat pana in prezent, cu mici temporizari din cauza neutropeniei, pe toate explorarile imagistice efectuate boala fiind stabila.


In cadrul Spitalului OncoFort se pot efectua GRATUIT consultatii de specialitate in oncologie medicala (chimioterapie) si radioterapie. Detalii si programari pot fi obtinute direct la 021-323.00.00 sau la numarul scurt din retelele mobile *GRAL (*4725).


« Inapoi

Formular de contact
Comentarii

Fii primul care comenteaza!
ADAUGA UN COMENTARIU


Copiati codul din imaginea de mai jos:


  Importanta analizelor medicale in aceasta perioada

Analize medicale decontate cu bilet de trimitere!
Laboratoarele GRAL Medical recolteaza in siguranta si efectueaza rapid analize cu bilet de trimitere in formele aprobate pe perioada starii de urgenta.

Detalii si programari
021 323 0000  sau direct
la centrele din orasul tau

Parerea ta conteaza
Serviciile Gral Medical pot fi imbunatatite cu ajutorul dumneavoastra.
 
Chestionar spitalizare
de zi / lunga durata >>aici
Chestionar ambulatoriu
>>aici