Alunita ta poate ascunde un cancer de piele !
Doresc sa aflu mai multe detalii
Camp Obligatoriu
Camp Obligatoriu
Camp Obligatoriu
Eroare procesare - ReCaptcha nu a fost validat
This site is protected by reCAPTCHA and the Google
Privacy Policy and
Terms of Service apply.
Despre cancerul de piele
Din totalul pacientilor diagnosticati cu o forma avansata de boala, 75% isi pierd viata in primul an de la diagnosticare. Diagnosticul precoce salveaza vieti. 98% din cazurile diagnosticate timpuriu si tratate corect pot fi vindecate.
Incidenta cancerului de piele este in crestere in ultimele decade, melanomul fiind cel mai agresiv tip de cancer de piele.
La nivel mondial in 2012 au fost raportate aproximativ 232.000 cazuri noi, cu incidenta maxima in Australia si Noua Zeelanda. In Romania incidenta melanomului a crescut de la 1,2 la 4,5 cazuri/100.000 loc/an. In 2012 au fost depistate in Romania aproximativ 1.121 cazuri de melanom (conform datelor statistice EUCAN).
Expunerea agresiva intermitenta la soare (arsuri solare la persoanele cu fototip deschis de exemplu nordicii), expunerea la surse artificiale de ultraviolete (saloane de bronzat) si predispozitia ereditara joaca un rol important in aparitia melanomului.
Ce este melanomul?
Melanomul isi are originea in celulele producatoare de pigment de la nivelul stratului bazal al epidermului numite melanocite. Foarte frecvent seamana cu alunitele si uneori se dezvolta din alunite. Majoritatea melanoamelor sunt maro sau negre, dar pot fi si de culoarea pielii, roz, rosii, mov albastre sau albe. Melanomul se dezvolta initial doar local, pe piele, dar are o capacitate mare de metastazare. Cand tumora este depistata precoce (nu a metastazat) excizia asigura vindecarea. De aceea diagnosticul precoce este esential. In Romania majoritatea pacientilor cu melanom se prezinta in stadii avansate, cand tumora a metastazat, iar supravietuirea este foarte scazuta. O simpla examinare va poate salva viata!
Dermatoscopia - metoda neinvaziva de evaluare a alunitelor
Dr. Suru Alina, Medic Specialist Dermatologie ne spune ca dermatoscopia permite evaluarea in vivo a culorilor si microstructurilor epidermului, jonctiunii dermoepidermice si dermului papilar ce nu sunt vizibile cu ochiul liber. Identificarea unor modele specifice legate de distributia culorilor sau a structurilor dermatoscopice poate sugera malignitatea sau benignitatea unei leziuni si indicatia de excizie. Aceasta metoda creste sensibilitatea diagnosticului cu 15% fata de examinarea clinica realizata de medic.
Cum prevenim aparitia melanomului?
Pentru a preveni diagnosticarea si tratarea tarzie a melanomului, pana la sfarsitul lunii martie 2015 la Clinica Gral Stefan cel Mare puteti beneficia de un pachet special de 200 lei in loc de 330 lei, care cuprinde:
- consultatie dermatologica
- examinare dermatoscopica
- consiliere profilactica ce vizeaza cateva reguli de autoexaminare a alunitelor
Pentru detalii si programari sunati la 021-317.83.95 sau 0730-025.818