Chirurgia herniei la Centrul de Chirurgie Gral Medical
Doresc sa aflu mai multe detalii
Camp Obligatoriu
Camp Obligatoriu
Camp Obligatoriu
Eroare procesare - ReCaptcha nu a fost validat
This site is protected by reCAPTCHA and the Google
Privacy Policy and
Terms of Service apply.
Ce este Hernia?
Conform studiilor, hernia abdominala reprezinta o entitate patologica extrem de raspandita, fara a avea distributie pe sexe sau grupe de varsta, fiind comune deopotriva hernia la femei, hernia la barbatii sau hernia la copii.
Tratamentul curativ pentru hernie este exclusiv chirurgical, in lipsa acestuia evolutia fiind spre complicatii (strangulare, incarcerare).
Hernia reprezinta iesirea (exteriorizarea) partiala sau totala a unui viscer din cavitatea peritoneala printr-o zona slaba sau orificiu preexistent ale peretelui abdominal.
Tipuri de hernie
Grosier, tipurile de hernie se pot clasifica in:
1. Hernii “de slabiciune” –tipurile de hernie ce apar in zonele slabe ale peretelui abdominal:
- Hernia inghinala-cea mai frecventa
- Hernia femurala
- Hernia ombilicala
- Hernia epigastrica
- Hernia Spiegeliana
- Hiatale-tip particular de hernie aparuta prin largirea unor orificii anatomice din diapfragm(peretele abdominal superior) care permit unei portiuni din stomac sa alunece in torace
2. Hernii incizionale-tipuri de hernie ce apar la nivelul cicatricilor postoperatorii
Simptome hernie abdominala
Simptomele in caz de hernie pot include:
- Durere la nivelul punctului herniar accentuata la efort( ex: durerea ombilicala)
- Proeminenta (umflatura) dureroasa
- Varsaturi sau tulburari de tranzit (cel mai frecvent constipatie) in cazul aparitiei complicatiilor
Diagnosticul de hernie abdominala se stabileste pe baza examenului clinic de catre medicul chirurg si este completat si confirmat de investigatiile imagistice ce pot fi efectuate in cadrul Clinicii de Diagnostic, astfel stabilindu-se necesitatea interventiei chirurgicale.
In cazul de hernie necomplicata, reductibila (lipsa semnelor ocluzive-varsaturi, tulburari de tranzit sau peritonitice-dureri abdominale intense, abdomen “de lemn”), interventia chirurgicala poate fii temporizata sub observatie la domiciliu, cu mentiunea ca aparitia simptomatologiei reprezinta o complicatie, iar pacientul va trebui sa se dreseze urgent medicului chirurg.
Tratamentul herniilor
In cadrul Centrului de Chirurgie Gral Medical tratamentul pentru hernie se realizeaza chirurgical clasic (pe cale deschisa), cat si laparoscopic, cea din urma fiind tehnica chirurgicala recomandata dat fiind recuperarii mai rapide pentru pacient.
Indiferent de calea de abordare, interventia chirurgicala in caz de hernie implica repararea defectului parietal prin montarea unei plase.
Recuperarea dupa operatia pentru hernie
Recuperarea dupa operatia de hernie este simpla, spitalizarea de scurta durata cu reluarea activitatii normale in scurt timp.
Pentru programari la Centrul de Chirurgie pentru operatia de hernie ne puteti contacta la 021 323 00 00 sau ne puteti scrie in formularul de contact.
#hernie #ce este hernia #simptome hernie #tipuri de hernii abdominale #hernia ventrala #simptome hernie abdominala #hernie incarcerata #operatie hernie #hernie ombilicala adulti #hernie inghinala fara operatie #tratament hernie inghinala fara operatie #hernie epigastrica simptome #hernie ombilicala simptome #hernie abdominale photo #hernie abdominala poze