RMN Spectroscopie Cerebrala
Doresc sa aflu mai multe detalii
Camp Obligatoriu
Camp Obligatoriu
Camp Obligatoriu
Eroare procesare - ReCaptcha nu a fost validat
This site is protected by reCAPTCHA and the Google
Privacy Policy and
Terms of Service apply.
CE este RMN Spectroscopie Cerebrala?
Spectroscopia cu rezonanta magnetica (SZM) este o examinare neinvaziva, netraumatica, ce nu implica o pregatire prealabila speciala. Asigura o evaluare superioara a leziunilor maligne operate sau radiotratate, pentru evidentierea unor leziuni reziduale sau a recidivelor dupa rezectie tumorala completa. Pentru leziunile tumorale, asigura evaluarea rezultatului terapiei adjuvante sau neoadjuvante.
CUI se adreseaza?
Spectroscopia cu rezonanta magnetica este recomandata pacientilor cu diverse afectiuni cerebrale - tumorale benigne si maligne, infectioase, leziuni cerebrale inflamatorii sau autoimune, metabolice, epilepsie (cu leziuni epileptice vizualizabile IRM), dementa, leziuni cerebrale vasculare.
Spectroscopia cu rezonanta magnetica este realizata de medicul radiolog, neurolog, neurochirurg, oncolog, medicul de radioterapie pentru evaluarea patologiei benigne si maligne cerebrale.
CUM se realizeaza Spectroscopia Cerebrala?
Spectroscopia Cerebrala se realizeaza cu MAGNETOM Aera, acelasi aparat utilizat pentru RMN. Scanarea RMN foloseste un magnet puternic, unde radio, precum si un calculator pentru a crea imagini detaliate. Spectroscopia cerebrala implica o serie de teste care se adauga la scanarea RMN a creierului sau a coloanei vertebrale pentru a masura metabolismul chimic al tumorii suspectate.
Dupa efectuarea investigatiei, in plus fata de interpretarea medicului radiolog, sunt tiparite harti spectrale lezionale colorate, cu localizarea precisa a concentratiilor anormale de metaboliti celulari, un mare ajutor in stabilirea terapiei adecvate patologic. In asociere cu examenul RMN cerebral cu contrast IV, spectroscopia ofera informatii despre numarul, localizarea precisa si dimensiunile leziunilor cerebrale, putand astfel face diferenta intre patologii benigne si maligne.
Pentru leziunile benigne, se poate stabili beneficiul tratamentelor efectuate, prin evaluarea variatiei metabolitilor celulari inainte si dupa tratament. Examenul este util pentru depistarea modificarilor metabolice care apar in cazul bolilor neurodegenerative, precum boala Alzheimer sau dementa vasculara. Spectorscopia evalueaza accidentele vasculare cerebrale si encefalopatia hipoxic-ischemica prin urmarirea evolutiei lactatului in teritoriul cerebral afectat.
APARATURA de ultima generatie
MAGNETOM Aera – aparatul utilizat in cadrul Clinicii Gral Radiologie Bucuresti, este unul dintre cele mai moderne aparate utilizate la noi in tara, fiind primul sistem 70 cm, 1.5T Tim+Dot™ proiectat sa aduca o valoare extraordinara asupra intregului proces de imagistica RM. Este activat prin intermediul integrarii motoarelor Tim 4G – urmatoarea generatie de Tim (matrici de imagistica totala) si unicul Siemens Dot (transfer de optimizare zilnica). Tim 4G cu flexibilitatea 4G, acuratetea 4G si viteza 4G aduce calitate imaginii si viteza de achizitie la un nou nivel. Bobinele Tim 4G sunt proiectate pentru a combina calitatea ridicata a imaginii cu manevrarea usoara.
Tehnologiile DirectConnect si SlideConnect™ reduc considerabil timpul de configurare al pacientului. Motorul Brain Dot este proiectat sa simplifice examinarile cerebrale generale prin fluxuri de lucru personalizate, indrumate si automatizate.
BENEFICII pacient
• Spectroscopia Cerebrala este o examinare neinvaziva, netraumatica, ce implica o pregatire prealabila speciala doar daca medicul recomanda.
• Investigatia este de inalta performanta si ofera pacientilor o evaluare corecta a patologiei benigne si maligne cerebrale.
• Permite detectarea de anomalii ale creierului, precum evaluarea anatomiei functionale normale a creierului, care nu poate fi realizata cu alte tehnici imagistice.
• Aparatul utilizat ofera imagini de calitate excelenta, confort sporit pacientului si flexibilitate fara egal.
• MAGNETOM Aera, cu design-ul Open Bore de 70 cm si lungime a sistemului de 145 cm, ofera un aspect placut ce poate ajuta pacientii cu anxietate si claustrofobie.
Daca pacientul prezinta simptome alergice la material de contrast, un radiolog sau alt medic va fi disponibil pentru asistenta imediata.
UNDE se poate efectua RMN Spectroscopie Cerebrala?
In Clinca Gral Radiologie din Bucuresti procedura este realizata de catre Dr. Camelia Georgescu, Medic Primar Radiologie - Imagistica Medicala, cu 10 ani experienta RMN. Dr. Camelia Georgescu desfasoara in prezent un studiu pentru imbunatatirea tehnicii spectroscopiei cerebrale, oferind pacientului siguranta in interpretarea RMN cerebral cu spectroscopie.
Pentru detalii suplimentare şi programări puteţi suna la Call Center: 021-323.00.00