Tratamentul cancerului bronhopulmonar
Doresc sa aflu mai multe detalii
Camp Obligatoriu
Camp Obligatoriu
Camp Obligatoriu
Eroare procesare - ReCaptcha nu a fost validat
This site is protected by reCAPTCHA and the Google
Privacy Policy and
Terms of Service apply.
Care sunt pasii si sansele de vindecare in tratamentul cancerului bronhopulmonar?
Cancerul bronhopulmonar este una din localizarile cele mai nefavorabile privind sansele de supravietuire chiar daca se aplica tratamentul adecvat. Tipul de cancer bronhopulmonar influenteaza rezultatele tratamentului intrucat unele forme sunt acreditate cu o malignitate crescuta iar altele sunt mai putin sensibile la tratament.
Primul pas in stabilirea tratamentului este stabilirea certitudinii existentei cancerului, a tipului morfopatologic, localizarea si extensia acestuia. Precizarea diagnosticului presupune utilizarea unor metode de investigatie care se succed dupa cum urmeaza:
-examenul clinico-radologic (radiografie, tomografie computerizata, rezonanta magnetic sau tomografie cu emisie de pozitroni, scintigrafie) care ridica suspiciunea existentei unei formatiuni tumorale si eventual, prezenta unor determinari secundare (metastaze)
-examenul bronhoscopic pentru vizualizarea extensiei la arborele bronsic a cancerului
-biopsie in vederea examenului morfopatologic
-examenul citologic necesare stabilirii planului terapeutic
-Daca prin bronhoscopie nu s-a putut stabili tipul de cance, se folosesc metode capabile sa preleveze tesut tumoral pentru precizarea tipului de cancer (mediastinoscopie, toracoscopie, toracotomie, punctie bioptica transtoracica etc)
In genera, sunt doua categorii mari de cancer pulmonar: cu celule mici si fara celule mici. Cancerul fara celule mici este cel mai frecvent (aproximativ 88% din cazuri)
Tratamentul cancerului bronhopulmonar:
Prof. Dr. I. Paul Stoicescu Presedinte al Comisiei de Pneumologie al Academiei de Stiinte Medicale, Profesor Pneumologie, Clinica de Diagnostic Gral Medical, ne recomanda:
-Chimioterapia cu medicamente care au posibilitatea sa distruga celulele tumorale. Medicamentele folosite se aleg in functie de tipul de cancer
-Radioterapia, metoda care, odata cu perfectionarea aparaturii, cunoaste o dezvoltare remarcabila, a ajuns la performante exceptionale putand rivaliza uneori cu interventia chrurgicala.
-Cel mai eficace este cel chirurgical atunci cand este posibil. In stadiile initiale rezultatele pot merge pana la vindecare.
In cancerul bronhopulmonar vindecarea este mai rar obtinuta si depinde de stadiul in care s-a descoperit cancerul. Totusi, utilizarea chirurgirei asociata cu chimio si radioterapia la care combaterea efectelor secundare joaca un rol important,au ameliorat substabtial supravietuirea pacientilor cu cancer bronhopulmonar putand vorbi mai frecvent de posibilitatea vindecarii.
Pentru detalii si programari sunati la *GRAL (*4725) / 021-323.00.00