Tulburările de somn
Doresc sa aflu mai multe detalii
Camp Obligatoriu
Camp Obligatoriu
Camp Obligatoriu
Eroare procesare - ReCaptcha nu a fost validat
This site is protected by reCAPTCHA and the Google
Privacy Policy and
Terms of Service apply.
Ce înseamnă să suferi de tulburări de somn?
Tulburările de somn sunt imediat observate în viața de zi cu zi, atât de pacient, cât și de cei din jurul lui având un impact negativ asupra vieții. Cu toate acestea, simptomele vizibile sunt doar vârful aisbergului. Absența unui somn de calitate (perturbări în igiena somnului) declanșează perturbări hormonale, tulburări de bioritm și poate duce până la instalarea de boli grave - diabet, obezitate și hipertensiune arterială.
Ce presupune igiena somnului și cum putem avea parte de un somn odihnitor?
Un somn odihnitor este acela care, în mod neîntrerupt, trece atât prin faza de somn superficial, cât și prin cea de somn adânc pe parcursul unei nopți. O igienă a somnului presupune o rutină a programului de somn, acesta respectând parametri normali și având o durată de 7-8 ore pentru o persoană adultă.
Ce facem dacă întâmpinăm dificultăți de respirare în timpul somnului?
O tulburare cunoscută a somnului se manifestă prin oprirea respirației pentru cel puțin 10 secunde, în mod repetat și este denumită ca apnee în somn. Dacă vă treziți obosiți dimineața, știți că sforăiți e foarte posibil să aveți acest fenomen de oprire a respirației. În acest caz, este FOARTE IMPORTANT să vă prezentați la medic.
Dr. Cristina Goanță, medic primar ORL în Clinica de Diagnostic Gral oferă consultații și tratament pentru aceste probleme.
Dr. Cristina Goanță, medic primar ORL în Clinica de Diagnostic Gral oferă consultații și tratament pentru aceste probleme.
În ce constă consultația tulburărilor de somn în clinică?
Un istoric medical detaliat, analiza simptomelor și un set de chestionare pentru pacienții ce suferă perturbări ale rutinei de somn. Se va efectua examinarea videofibroscopică a cavității nazale, faringelui și laringelui și orofaringoscopie. Apoi se vor efectua investigații paraclinice specifice evaluării diagnosticului. După investigații se vor oferi metode avansate de tratament bazate pe protocoalele medicinei moderne bazate pe dovezi.
Când ar trebui să ne prezentam la medic pentru a afla informații despre somn?
Este cazul să vă prezentați la medic și să faceți investigații legate de somn în cazul în care aveți următoarele simptome:
- Sforăiți
- Dormiți cu gura deschisă
- Vă treziți obosit
- Aveți dificultăți de a adormi;
- Aveți senzație de oboseală după trezire;
- Aveți un somn neliniștit și sensibil;
- Suferiți de trezirea frecventă în somn;
Ce metode de diagnosticare sunt folosite?
Metoda de diagnostic folosită este Polisomnografia cu un dispozitiv modern – Vital Aire Night Plus - care are rolul de a monitoriza în detaliu somnul pacientului. Acesta este luat de către pacient la domiciliu și montat înaintea somnului, urmând ca rezultatele analizei să fie interpretate de către medicul specialist, din scopul diagnosticului.
Pentru mai multe informații și programări sunați la 021.323.00.00 sau dați click AICI.
#informatii despre somn #tulburari de somn #orele de somn #importanta somnului #somnul profund #probleme.cu somnul #etapele somnului #reglarea somnului