Imunoterapie
Medicul dumneavoastra va verifica prin anumite analize de biologie moleculara si imunohistochimie daca boala dumneavoastra prezinta modificarile genetice cunoscute pentru care s-au dezvoltat deja tratamente de imunoterapie si va face prescrierea acestui tratament in deplin acord cu ghidurile internationale de tratament, cele mai actuale care sunt aprobate si de autoritatile nationale.
Deoarece aceasta abordare terapeutica este in continua dezvoltare si , in aceasta etapa, acopera o parte din tipurile de cancere si o parte din mutatiile genetice identificate, Imunoterapia va fi prescrisa in schema dumneavoastra de tratament singura sau in combinatie cu chimioterapia, astfel incat sa obtina un impact cat mai mare asupra capacitatii sistemului imun de a reactiona impotriva agresiunii determinate de celulele maligne.
Tratamentul suportiv
Chiar daca efectele adverse in cazul imunoterapiei sunt mai reduse, ele pot exista. Reactiile fiecarui organism, ca raspuns la tratament sunt diferite. Ca si in cazul chimioterapiei, la Spitalul Oncofort pacientii beneficiaza de tratament suportiv sau de sustinere. Rolul acestuia este de a ajuta organismul sa treaca mai usor peste boala si peste sedintele de imunoterapie.
Transfuzia
In cazul anemiilor aparute din cauza bolii canceroase sau a imunoterapiei, medicii nostri pot recomanda tartament complementar prin transfuzie. Astfel, pot fi perfuzate unele componente din sange, sau chiar toate, acest lucru depinde de bolnav, stadializarea bolii si evolutia tratamentului. Medicul este cel care va hotara pentru fiecare pacient in parte si va urmari efectele terapiei.
Nutritia parenterala
Nutritia parenterala este suportul nutritiv necesar in cazurile in care pacientul nu se mai poate hrani pe cale orala. Organismul are nevoie de aportul alimentar necesar supravietuirii, care in acest caz se va face pe cale venoasa. Lupta cu boala canceroasa necesita resurse. Prin alimentarea parenterala, pacientul primeste pe cale venoasa, hrana necesara, cu respectarea in totalitate a principiilor nutritive si a raportului acestora.
- Indiferent de tratamentul recomandat de medic, imunoterapie, chimioterapie sau radioterapie, boala oncologica este una grea, cu implicatii majore psihice si fizice, atat pentru pacientul care lupta cu ea cat si pentru membrii familiei acestuia. Sustinerea pacientului in aceasta lupta, atat prin terapiile innovative efectuate la noi, cat si prin tratamentele complementare administrate este prioritatea noastra. Mentinerea si imbunatatirea calitatii vietii acestora este dezideratul nostru.
- Suportul psihic pe care il asiguram pacientului oncologic, prin programe dedicate acestuia este important in lupta cu aceasta maladie.
Pregatire pacient pentru imunoterapie
Exista putine spitale oncologice care trateaza cancerul cu imunoterapie. Unul dintre ele este Spitalul OncoFort. Din pacate, aceasta terapie nu poate fi aplicata tuturor tipurilor de cancere si nici tuturor pacientilor. Stimularea sistemului imunitar pentru a lupta impotriva cancerului este principiul pe care se bazeaza imunoterapia. Eficacitatea terapiei depinde de capacitatea pe care sistemul imunitar al pacientului il are de a reactiona la ajutorul primit pentru a ataca celulele canceroase.
Suportul familiei si a celor apropiati este de neegalat pentru pacientul oncologic. In lupta cu aceasta maladie este important suportul psihic si emotional alaturi de cel al medicilor.