Pentru un diagnostic complet consultati pagina de TESTE ONCOLOGICE.

Ce este biopsia?

 

Biopsia este investigația sigură și eficientă pentru diagnosticarea și planificarea tratamentului pacientilor care in urma unei investigatii au o suspiciune ce trebuie clarificata. Este investigația precisă pentru stabilirea sau excluderea diagnosticului oncologic in primul rand. Poate fi utilizata si pentru diagnosticarea si altor afectiuni (ex: infertilitate, boli hepatice, infecții, inflamatii). 

In cadrul Gral Medical  planificarea procedurii biopsice este ghidata de un Manager de caz iar impreuna cu medicul si pe baza dosarului medical si imagistic se stabilește metoda prin care se intervine pentru a se obtine informatia de diagnostic necesara. 

Biopsia se poate realiza fie prin extragerea chirurgicala (excizionala sau incizionala) a unor fragmente (ex: bucatica de piele, tesut, organ, ganglion, formatiune) sau prin punctie de aspiratie cu diverse tipuri de ace prin metode fie ghidate ecografic, CT sau folosindu-se alte tipuri de instrumente (ex. bronhoscop, colposcop, endoscop). Ulterior acestei manevre materialul de diagnostic este trimis in laborator pentru evaluare anatomopatologica si de imunohistochimie. 

Avantajele biopsiei efectuate la Gral Medical
  1. Eliberarea diagnosticului cu imunohistochimie inclusă în 5 zile lucrătoare
    • Analiza probelor pentru markerii oncologici pana la stabilirea cu certitudine a diagnosticului 
  2. Efectuarea tuturor tipurilor de biopsii, atat ca metode cat si ca tipuri de organe investigate;
  3. Laboratorul propriu preia cu prioritate probele.
    • Rezultatele detaliate primite ofera medicului (ex: oncolog) posibilitatea de a stabili imediat planul de tratament personalizat
  4. Echipa multidisciplinară
Pregătirea pacientului pentru biopsie
  1. Pacientul se prezinta la consultul prebiopsic cu dosarul medical si imagini  ale investigațiilor anterioare (dacă nu au fost efectuate la noi).
  2. Medicul stabileste metoda si tipul de biopsie adecvata pacientului. 
  3. In ziua programarii pentru investigatie, pacientul nu trebuie să consume alimente cu 5/6 ore și să evite consumul de lichide cu 2 ore înainte.
Biopsia cu ghidaj ecografic, în plus față de cele de sus:
  1. Pentru a evita alte riscuri, esta necesară întreruperea tratamentului cu anticoagulante
  2. Procedura presupune anestezie locală, biopsia fiind nedureroasă

Biopsia sub ghidaj CT, în plus față de cele de sus: 
  1. Pacientul trebuie să efectueze un set de analize, cu maxim 30 de zile înainte de intervenție:  Hemoleucograma completă, APTT, Fibrinogen, Coagulogramă (TQ + AP + INR)
  2. Foarte important: în cazul în care pacientul este sub tratament cu anticoagulante, acesta se va modifica sub îndrumarea medicului.
  3. Este obligatoriu ca pacientul sa fie însoțit de un aparținător

Biopsia prin intervenție chirurgicală:
  1. Înainte de programarea pentru internare în vederea operațiilor, pacienții trebuie să efectueze un pachet de analize și investigații și un consult preanestezic: Coagulare (PT, APTT, Fibrinogen și INR), Hemoleucograma completă, Ionogramă (Sodiu, potasiu, clor), Biochimie (ALT, AST, Uree, Creatinină, Bilirubină totală, Bilirubină directă, Proteină totală serică, Determinare grup și rh)
  2. Consult cardiologic și Ecografie de cord nu mai vechi de 1 lună (la cererea medicului anestezist sau a medicului curant) 
  3. Testare COVID 
  4. Înainte de internare, în cazul în care pacientul ia medicamente pentru subțierea sangelui (anticoagulante sau antitrombotice) acesta va primi instrucțiuni precise privind oprirea lor cu câteva zile înainte de la medicul curant sau de la medicul anestezist. 
  5. În cazul tratamentului cronic pentru diferite afecțiuni, medicul anestezist sau curant va decide conduita terapeutică preoperatorie

Doresc sa aflu mai multe detalii

Camp Obligatoriu
Camp Obligatoriu
Camp Obligatoriu
Camp Obligatoriu
Eroare procesare - ReCaptcha nu a fost validat
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.